Bakan Avcı: 15 yıl kolay bir koşu olmadı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: 15 yıl kolay bir koşu olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:36

Bakan Avcı: 15 yıl kolay bir koşu olmadı

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "15 yıl kolay bir koşu olmadı. Engellerle karşılaştık, ama buna rağmen iyi mesafe alındı. İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra engelli koşu daha düz koşuya dönüşecek" dedi.
Afyonkarahisar'dan Kütahya'ya gelen bakan Nabi Avcı, Çiniciler Odası tarafından Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin ülkeye kalıcı istikrar getireceğini savundu. Avcı şunları söyledi:
"15 yıl kolay bir koşu olmadı. Engellerle karşılaştık ama buna rağmen iyi mesafe alındı. İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra engelli koşu daha düz koşuya dönüşecek ve Türkiye çok hızlı ve etkin kararlar alabilen Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile istikrarlı bir döneme inşallah kapıyı açmış olacağız. Bu referandumun teknik özellikleri, getirdikleri götürdükleri, yapılacak düzenlemeler bunlar kamuoyunda biliniyor. En önemlisi kamuoyunda bilgi olarak bilinmesi değil, duygu olarak hissedilmesi gereken özelliği istikrar konusu. Çünkü hangi alanda bakarsanız bakın, en ufak bir dalgalanmadan bile etkilenebilen sektörler var. Turizm de bunlardan bir tanesi. Turizm bir algı yönetimi sektörü. İyi dediğiniz zaman iyi olmaya meyil ediyor, kötü oldu dediğimiz zaman kötü olmaya meyil ediyor. Ekonomi için istikrar olmazsa olmaz. 15 yıldır Türkiye öyle ya da böyle tüm engellemelere rağmen Ak Parti döneminde belli bir istikrar dönemini yaşadı. Hukuki engellemelere ve Gezi olayları gibi pek çok istikrarı bozacak şeye rağmen buraya geldik. Şimdi 16 Nisan'da inşallah yapılacak referandum ile 2019 Kasım'ında bir seçim yapacağız. Bu seçimde seçmenlerin önüne iki sandık konulacak birinci sandıkta bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. İkinci sandıkta ise milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisini seçeceğiz. Ama bu sefer millet Cumhurbaşkanını seçerken, sadece sembolik bir devleti milleti temsil eden sembolik bir cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Aynı zamanda onu seçerken hükümeti seçmiş olacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!