Bakan Atalay: Vatandaşın tüm ihtiyacı temin edildi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Atalay: Vatandaşın tüm ihtiyacı temin edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 21:12

Haberin Devamı

Atalay, Afşar beldesindeki incelemelerinin ardından Bala Kaymakamlığına gelerek, Kriz Merkezi'ndeki toplantıya başkanlık etti.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda yapılan durum tespitinin ardından, evleri zarar gören vatandaşların ihtiyaçları değerlendirildi. Atalay, gerekli tüm yardımların büyük bir hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedi.

Toplantının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Atalay, depremin ardından hasar tespit çalışmalarının büyük bir hızla yapılarak, bölgedeki tüm köylerin hızla tarandığını söyledi.

Depremde hiç bir vatandaşın canına zarar gelmemesinden dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

“İlçe merkezinde bir kaç binada küçük çaplı maddi hasar var. 6 yerleşim biriminde ise evlerin duvarlarında çatlaklar oluşmuş. Ağır hasar gören ve kısmen yıkılan binaların tamamı daha önceki depremde ağır hasar gördüğü için oturulmayan kerpiç yapılar. Bölgede çalışma yapan Bayındırlık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Oturulamayacak durumdaki binalarda bulunan vatandaşlara çadır verilecek. Ayrıca sağlam durumdaki boş evlerde oturmak isteyenlere de kira yardımı yapılacak.”

Haberin Devamı

Yaklaşık 100 binanın hasar gördüğü Afşar beldesine öncelik verildiğini, Kızılay'a ait bir TIR dolusu malzemenin beldeye ulaşmak üzere olduğunu bildiren Atalay, “Buradaki vatandaşlara talepleri doğrultusunda çadır, battaniye ve katalitik soba verilerek, sıcak yemek ikramında bulunulacak” dedi.
Yukarı Hacıbekir, Sarı Höyük ve Suyugüzel köylerinde de yıkılan ahırlar nedeniyle yaklaşık 100 civarında küçükbaş hayvanın telef olduğunu kaydeden Atalay, şöyle dedi:

“Vatandaşlarımıza tekrar büyük geçmiş olsun diyoruz. Hava şartları nedeniyle büyük endişe duyduk, ama şu an için gerekli tüm önlemler alındı. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan her şey temin edildi.”

Atalay, bölgedeki durum ve yapılan çalışmalar hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da telefonla bilgilendirdiğini sözlerine ekledi.
Bakan Atalay, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Öte yandan Kriz Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti Ankara milletvekilleri Faruk Koca ve Zekai Özcan ile Ankara Vali Yardımcısı Naci Kalkancı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bala Kaymakamı Mustafa Kamuran Ballı, Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Türk Kızılayı, Sivil Savunma ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!