Bakan Arslan ve Kılıç, Samsun'da yol açılışına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Arslan ve Kılıç, Samsunda yol açılışına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:07

Bakan Arslan ve Kılıç, Samsun'da yol açılışına katıldı

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/ SAMSUN, (DHA) - ULAŞTIMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Vali Osman Kaymak'ı ziyaret edip, yol açılış törenine katıldı.
Samsun'a çeşitli ziyaretler ve açılış programlarına katılmak için gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çarşamba Havalimanı'nda Samsun protokolü tarafından karşılandı. İki bakan daha sonra Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan bakan Arslan, olimpiyatlardaki özverili çalışmalarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı tebrik ettiğini belirterek, "Siz yol yapabilirsiniz, insanları ulaştırabilirsiniz ama eğer gençleri geleceğe hazırlamıyorsanız, eğer geleceğin teminatı olan gençleri iyi yetiştirmiyorsanız yaptığınız yolların anlamı olmaz. İkisini bir arada yapıyorsanız, işte o zaman anlamlı olur. Biz de değerli bakanımızla birlikte, diğer arkadaşlarda da olduğu gibi hem ülkemizin bugününü mamur etmek adına hem de geleceğini sağlam temeller üzerine kurgulamak üzerine gecemizi gündüzümüze katıyoruz" dedi.
YOLLAR KISA SÜREDE YAPILDI
Samsun'daki çalışmalar ve yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise "Samsun, İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili artık ciddi, farklı bir havaya bürünmüş durumda. Çalışmalarda en büyük katkıyı bize Bakanımız Ahmet Arslan vermiştir. Bunu özellikle dile getirmem gerekiyor. Bu yolların, köprülü kavşakların inşası konusunda gerçekten olağanüstü çaba ve zamanlamayla, temelinin atılmasından bugüne çok kısa süre içinde bunlar inşa edildi, yetiştirildi" diye konuştu.
Ziyaretin ardından bakanlar, 'Samsun-Çarşamba Devlet Yolu, Tekkeköy, Örnek Sanayii, Petrol Ofisi ve Havalimanı Farklı Seviyeli Kavşak Köprüleri' açılış töreni için Tekkeköy İlçesi'ne geçtiler.
347 MİLYAR LİRA YATIRIM
Bakanlığın Türkiye'deki yatırımlarından bahseden Bakan Arslan, "Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, biz bunu 25 bin kilometrenin üzerine çıkarttık. Türkiye'de 8 bin 500 kilometre sıcak asfalt varken, bunu 21 bin kilometrenin üzerine çıkarttık. Sadece bakanlık olarak ülkemizde 347 milyar liralık yatırım yaptık. Samsun'da ki bu dört projede harcadığımız para 220 milyon liradır. Burada üst üste koyarsanız 37,5 kilometre kazık çaktık. Hızlı tren projesi sadece Samsun'un projesi değil, Türkiye'nin projesidir. Karadeniz'den Akdeniz'e aynı şekilde 200 kilometre hızla, hem yolcu taşıyacak, hem de yük taşıyacak modern demiryolunun tamamlanacağı bir proje. Biz kimin ne dediğine bakmıyoruz. Biz sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkanımızın önderliğinde milletimize hizmet etme yolunda gece-gündüz çalışmaya bakıyoruz. Bu projeyi 3 etaba bölüp her etabın uygulama proje çalışmalarını başlattık. İnşallah artık, yakın zamanda bunlar bitecek. Uygulama projelerinin birlikte bitmesiyle de biz yapımına başlayıp, Samsun'umuzu Amasya, Çorum ve Kırıkkale üzerinden Ankara, İstanbul'a İzmir'e Ankara, Mersin'e ve Adana'ya kadar indirecek hızlı tren ağıyla inşallah bütünleştirmiş olacağız" dedi.
SAMSUN'A YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ MÜJDESİ
Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın 7 Ağustos'tan itibaren 3 ay süre kapalı olacağını söyleyen Bakan Arslan, "7 Ağustos'ta pisti kapatacağız. 3 ay sürecek. 3 ayda çalışmalarımızı bitirip, yepyeni ve kaliteli bir pistle Samsunumuza hizmet vereceğiz. Bu periyotta hemşerilerimizin rahat erişim sağlamaları açısından 3 aylık periyotta komşu havalimanlarına uçuş sayısını arttıracağız. Yaklaşık 170 bin yolcudan yılda 2 milyon yolcuya gelmiş durumdayız. Samsun havalimanı artık 2 milyon yolcuyu taşıyamıyor. Dolaysıyla ilave terminal ihtiyacı var. Samsun'a da bu yakışır. İnşallah yeni bir iç hatlar terminali projesini başlattık. Proje biter bitmez yeni bir terminal yapacağız. Mevcut terminali ise dış hatlar terminali haline getireceğiz. Çok daha lüks ve konforlu bir hale getireceğiz. Dolayısıyla Samsun'da ki terminal kapasitesini büyütmüş olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakanlar ve Samsun protokolü açılış kurdelesini keserek yatırımları hizmete açtılar. Açılışın ardından Bakan Arslan havayolu ile Sinop'a hareket ederken Bakan Kılıç ise havayoluyla İstanbul'a gitmek için Samsun'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!