Son dakika haberi: Hain saldırıdan yürek yakan haberler gelmeye devam ediyor!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Hain saldırıdan yürek yakan haberler gelmeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 14:21

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye'yi yasa boğan saldırıda ağır yaralanan Yasin Öcal'ın yaşamını yitirmesiyle, hayatını kaybedenlerin sayısı 44' yükseldi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, önceki gün Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısında başından ağır yaralanan 25 yaşındaki Öcal, tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanede bekleyişini sürdüren Öcal'ın yakınları, vefat haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Havalimanında çalıştığı ve evli olduğu öğrenilen Yasin Öcal'ın yaşam mücadelesini kaybetmesiyle saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 44'e yükseldi.

'PATLAYICILAR RDX - TNT KARIŞIMI'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM'de yaptığı açıklamada, "Üç kişiden intihar eylemini gerçekleştirenlerden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, şu an da hastanede yatan 94 kişi var. Ölen 43 kişiden 19’u yabancıdır. Patlayıcılar RDX, TNT karışımı, fabrikasyon tipi patlayıcılar. Bu işin uzmanı olanlar bu bilgilerin çok önemli olduğunu bilirler. Konu çok kapsamlı olarak soruşturulmaktadır.  Elde edilen verilen saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiğini göstermektedir" dedi.

Haberin Devamı


50 BİN KİŞİYE TERÖR YASAĞI

Bakan Ala, "Dünyada da küresel teröre karşı en fazla mücadele eden bir ülkedir Türkiye. Dünden itibaren ABD’den İngiltere’ye, Almanya’dan Hollanda’ya kadar içişleri bakanları telefon ederek, mesaj göndererek bu acıyı bizlerle paylaşmışlardır. Suriye’deki topraklar çeşitli terör örgütlerinin yaşam alanı haline dönüştü. Sadece benim ülkeme teröristler gelmesin politikası işe yaramaz. 50 bin 177 kişiye bugüne kadar terör faaliyetleri ile ilgili Türkiye’ye giriş yasağı koyduk" diye konuştu.



ARAMA TARAMA DEVAM EDİYOR

Ala, "Şırnak Merkez, Sur ve Nusaybin ilçelerinde tam gün sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Arama tarama faaliyetlerine devam ediyoruz. 4 ilçede, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova’da sadece gece sokağa çıkma yasağı sürmektedir" dedi.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI 44'E YÜKSELDİ

Bu açıklamanın ardından saat 16.30'da bir acı haber daha geldi. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!