Bakan Akdağ: Suriye'deki saldırıyı lanetliyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ: Suriyedeki saldırıyı lanetliyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 12:30

Bakan Akdağ: Suriye'deki saldırıyı lanetliyorum

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Suriye'de yapılan kimyasal saldırının insanlık dışı eylem olduğunu belirterek, "Zalim bir rejimin, zalimce çoluk çocuk, genç yaşlı, hamile hasta demeden insanların üstüne kimyasal bombalarla saldırması insanlık dışı bir vahşet. Bu vahşeti, bu vahşete sebep olanları şiddetle lanetliyorum" dedi.
Bugün uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı havalimanında Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen ve çok sayıda partili tarafından karşıladı. Bakan Akdağ ve beraberindekiler merkez Palandöken İlçesi'ndeki Polis Amca İlkokulu'nda düzenlenen 'Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller' projesine katılarak öğrencilere içerisinde dış fırçası, macunu ve bir de mektubun bulunduğu 'ağız-diş sağlığı seti' hediye etti.
DİŞ SAĞLIĞI SOHBETİ 
Çocuklarla ağız-diş sağlığı üzerine sohbet eden Bakan Akdağ, bir çocuğun "Doktorun yanlışlıkla başka dişini çektiğini" söylemesi üzerine hayret ederek "Yapma yaaa" dedi. Çocuklardan her gün en az iki kez dişlerini fırçalama sözünü alan Bakan Akdağ, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlattı. Bakan Akdağ, Türkiye'de yapılan bir araştırmada çocukların dişlerinde ortalama 2 çürük bulunduğunu belirtti.
İNSANLIK DUYARSIZ KALMAMALI
Okuldan çıkışta gazetecilerin Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan kimyasal saldırıyla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, şunları söyledi:
"Bize dün itibariyle 30'a yakın hasta ulaşmıştı, 2 de vefat vardı. Bunlar bize ulaşanlar, bize ulaşamayan çok sayıda insan var. Ölenler, ağır biçimde hasar görenler var. Bir kimyasal saldırı olduğuna dair bulgular mevcut. Bu bulguları dökümante ederek Dünya Sağlık Örgütü'ne de gönderiyoruz. İnsanlığın bu meseleye duyarsız kalmaması lazım. Daha önce de ifade ettim. Dünyanın bütün güçlü ülkelerinin bu gidişe bir 'dur' demesi gerekiyor. Zalim bir rejimin, zalimce çoluk çocuk, genç yaşlı, hamile hasta demeden insanların üstüne kimyasal bombalarla saldırması insanlık dışı bir vahşet. Bu vahşeti, bu vahşete sebep olanları şiddetle lanetliyorum. Mübarek aylardayız. Cenab-ı Hak onların cezasını versin. Biz Türkiye olarak elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz."
Akdağ, sınır ötesine personel gönderilmesiyle ilgili bir soruya da "Güvenlik temin edildiği ölçüde talep edildiğinde sınır ötesine sağlık personeli ihtiyaç olursa gönderebiliriz" cevabını verdi. Akdağ, ayrıca kimyasal saldırı sonrasıyla ilgili ciddi bir temizleme yapılması gerektiğini belirterek, Türkiye'deki hastanelerin bunu yapabilecek imkana sahip olduğunu söyledi. Akdağ, şu an Gaziantep ve Hatay'daki hastanelerin yeterli olduğunu iç bölgelere hasta taşımaya gerek olmadığını da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!