Bakan Akdağ: Sağlık çalışanına uzatılan eli ve kötü sözü şahsıma sayıyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakan Akdağ: Sağlık çalışanına uzatılan eli ve kötü sözü şahsıma sayıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:28

Bakan Akdağ: Sağlık çalışanına uzatılan eli ve kötü sözü şahsıma sayıyorum

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da ambulans dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değinerek, “Sağlık çalışanına uzatılan eli ya da söylenen kötü bir sözü, kendime yapılmış sayıyorum" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 17 ile ambulans dağıtımı yapıldı. Valilik bahçesinde düzenlenen törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik katıldı.
Ambulans dağıtım töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının zaman zaman yaşadığı sözlü ve fiziki saldırılara sert tepki gösteren Bakan Akdağ, şunları söyledi:
"Değerli sağlık ailesi üyeleri zaman zaman uygunsuz şiddete varan davranışlarla karşılaşıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bir sağlık çalışanına uzatılan eli ve söylenen kötü sözü şahsıma yapılmış sayıyorum. Bu meselede hassasız. Vatandaşın başımızın üstünde yeri var ama sağlık personelinin bir üyesine şiddetle davranmada hiçbir müsamahamız yok. Bu hususta hukuku sonuna kadar işletmede kararlıyız."
VİNÇLİ HELİKOPTERLER GELİYOR
Önümüzdeki günlerde 112’yi güçlendirecek adımlar atacaklarını bildiren Akdağ, 3 yeni helikopterin daha sisteme gireceğini söyledi. Helikopterlerin gece görüşlü ve vinç taşıyacak kapasitede olacağını ifade eden Akdağ, “Bazen helikopter de götürseniz inemediğiniz alanlar oluyor. Böylece kazazede ya da hastayı doğrudan vinçle helikoptere çekebileceğimiz yeni bir sistemi önümüzdeki günlerde hizmete sokacağız. Şu anda elimizde 3 uçağımız var, bunların sayısını 5’e çıkarıyoruz. Ambulanslarda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazı alacağız. Bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalp masajı ve suni solunum gerekir. Bu zor işle hareket eden araçlarda otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz" diye konuştu.
AVM’LERE KALP CİHAZI
Bakan Akdağ, AVM’lere ve toplu yaşanan yerlerde otomatik olarak kalpte krize bağlı bir sorun olduğu zaman kısa bir eğitim alan kişinin kullanabileceği araçlar koyacaklarını da söyledi. Akdağ, bu uygulamayı Mayıs ayı içerisinde başlatacaklarının bilgisini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!