Bakan Ağbal: Önümüzdeki yıllarda öğretmen norm açığı kapanacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ağbal: Önümüzdeki yıllarda öğretmen norm açığı kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 09:48

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da bütün gayretimizle bu norm açığını kapatacağız. Yıllar itibarıyla öğretmen açığında hızlı bir azalma var ama ilave olarak kalan kısımla ilgili de çalışmalar yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın 5’inci bölümü üzerinde soruları yanıtladı. Öğretmen alımları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Ağbal, diğer bütün bakanlıklardan gelen talepleri birlikte değerlendirdiklerini söyledi.

Kamu kurumlarının artan ihtiyaçlarına paralel olarak personel talepleri bulunduğuna değinen Bakan Ağbal, bütçenin imkânlarını dikkate almak durumunda olduklarını, personel harcamalarının yıllar itibarıyla bakıldığında bütçenin içerisinde artan bir oranda yer kapladığını ifade etti. Kamuya son 15 yılda 500 binin üzerinde öğretmen alındığını anlatan Ağbal, 20 bin öğretmen alımıyla ilgili, 2018 yılı bütçe kanunu yasalaştıktan sonra gerekli resmi yazışmaların yapılacağını ve bu talebin karşılanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Ağbal, "Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da bütün gayretimizle bu norm açığını kapatacağız. Aslında yıllar itibarıyla öğretmen açığında hızlı bir azalma var ama ilave olarak kalan kısımla ilgili de çalışmalar yapacağız" dedi.

BAKMADAN GEÇME!