Bakan: 110 bin Müdür: 80 bin Çevreci: 500 bin

Güncelleme Tarihi:

Bakan: 110 bin Müdür: 80 bin Çevreci: 500 bin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Antalya Belek’te golf sahası yapmak için kesilen ağaç sayısına ilişkin rakamlara bir yenisi eklendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kesilen ağaç sayısının 110 bin olduğunu açıkladı. Tartışmalar sırasında Orman Bölge Müdürlüğü 80 bin, çevreciler ise 500 bin ağaç kesildiğini iddia etmişlerdi. Bakan Günay, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün soru önergesine verdiği yanıtta, Belek turizm merkezinde bugüne kadar 10 golf tesisi ile 2 günübirlik tesis, 1 kamping tesisi, 1 turizm amaçlı kongre ve sergi merkezi ile 38 konaklama merkezi olmak üzere toplam 52 tahsis yapıldığını bildirdi. Günay, şunları kaydetti:

58 İZNİ İPTAL ETTİK "Antalya Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bakanlığım tarafından tahsis edilmiş 10 golf alanında toplam 110 bin 400 ağaç kesilmiştir. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin orman alanlarının turizm amaçlı tahsisini durduran kararından sonra Bakanlığımca herhangi bir orman alanı tahsisi gerçekleştirilmemiştir."

Önergenin sahibi CHP’li Çöllü ise Bakanın yanıtını tatmin edici bulmadığını belirtti. Çöllü, "Sayın Bakan sadece 10 golf alanında kesilen ağaçları açıklıyor. Diğer 42 tesis için tahsis edilen alanlarda ağaç kesilmedi mi? Belek fotoğrafları her şeyi anlatıyor. AKP, Belek ormanlarının hesabını vermelidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!