BAKA'dan Serik'e 336 bin lira destek

Güncelleme Tarihi:

BAKAdan Serike 336 bin lira destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 17:08

BAKA'dan Serik'e 336 bin lira destek

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Serik Kaymakamlığı Avrupa Birliği (AB) Proje Komisyonu tarafından hazırlanan iki projeye 336 bin lira destek verdi.
Serik Kaymakamı Rıfat Altan, düzenlediği bilgilendirme toplantısında projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz ve proje ekibi adına Hulusi Karataş katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Rıfat Altan, ilçeye katkı sunmak amacıyla ulusal ve uluslararası kurumlar için proje hazırlayacak bir ekip oluşturduklarını söyledi.
Proje ekibinin daha önce de bazı projeler hazırladıklarını ve bunların AB, BAKA ve ilgili kurumlara sunulduğunu ifade eden Altan, "Sürdürülebilir Çevre Mali Destek Programı kapsamında BAKA'nın sorumluluk alanını oluşturan Antalya, Isparta ve Burdur illerinde toplam 23 proje, 2 milyon lira bedelle desteklenmeye hak kazandı. Bu projelerden 2'si bizim ilçemize geldi. 3 projeyle başvurmuştuk. Bir tanesi elendi ancak değerlendirmeye alınan 2 proje onaylandı" dedi.
Bu projelerin birinin 194 bin lira tutarındaki belediye adına mobil atık geliştirme merkezi ve interaktif çevre bilgi panoları kurulması olduğunu ifade eden Kaymakam Altan, "Diğeri ise 142 bin lira tutarındaki Ziraat Odası Başkanlığımız adına sera üretiminde biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulamasıdır. İnşallah AB'ye sunduğumuz diğer projelerden de haberler geldikçe sizlerle paylaşacağız. Biz de kaymakamlık olarak bu 2 projenin iştirakçisiyiz. Projelerin hazırlanması için destek vermeye devam edeceğiz. Proje ekibimize başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!