BAKA, yeni mali destek programlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

BAKA, yeni mali destek programlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 10:23

BAKA, yeni mali destek programlarını anlattı

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 'Küçük Ölçekli Altyapı' ile 'Yenilenebilir Enerji' altbaşlıklı mali desteklerle ilgili bilgilendirme toplantıları Burdur'da tamamlandı.

BAKA, toplam 20 milyon TL bütçeli 2018 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantılarını Isparta ve Antalya'nın ardından Burdur'da tamamladı. 'Küçük Ölçekli Altyapı' ile 'Yenilenebilir Enerji' mali destek programlarıyla ilgili bilgilendirme toplantıları; üç ildeki ticaret ve sanayi odalarının toplantı salonlarında gerçekleştirdi. Son başvuru tarihinin internet üzerinden (KAYS) 09 Mart 2018 olduğu hatırlatılan 2018 Yılı Mali Destek Programlarının amaçları, hedefleri ile ilgili konularda katılımcıları BAKA Proje Yönetim Birim Başkan Vekili Hasan Yüksek ve uzman Abdurrahman Özsoy bilgilendirdi.

Toplantılarda, programların amaçları ve öncelikleri ile hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen alanlar gibi konularda bilgiler verildi.

Isparta, Antalya ve Burdur'un sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, başarılı projelere toplam 20 milyon TL tutarında destek verecek. BAKA, kısa süre sonra takvimini ilan edeceği proje hazırlama eğitimleri de verecek.

'KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI' İLE 'YENİLENEBİLİR ENERJİ' PROGRAMLARI

Projelere bütçelerinin yüzde 75'ine kadar 250 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında destek alabilecek Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nın amacının; Batı Akdeniz Bölgesi'nde üretimi artırıcı, maliyetleri düşürücü, ekonomik kalkınmayı destekleyici, çevre kirliliğini önleyici, bireylerin yaşam standardını ve kalitesini yükseltici ve toplumsal refahı artırıcı altyapıların inşa edilmesi veya iyileştirilmesini olduğu belirtildi.

Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı'nın ise amacı ise; 'TR61 Düzey 2 Bölgesi'nde yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi, bölgede çevre dostu teknolojilerin kullanılmasına yönelik farkındalığın artırılması ve bölgedeki üreticilerin ve kurumların enerji maliyetlerinin azaltılması' olduğu hatırlatıldı. Programda; yüzde 90 oranına kadar desteklenecek projelere 100 bin ile 1 milyon TL arasında destek verilecek. Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı ile ayrıntılı bilgiye www.baka.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilecek.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!