Bak postacı geliyor bize hayat veriyor

Güncelleme Tarihi:

Bak postacı geliyor bize hayat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 00:00

PTT Genel Müdürlüğü çalışanlarının Türk Kızılayına kan bağışında bulunmasına yönelik protokol, Ankara Posta İşleme Merkezinde düzenlenen törenle imzalandı.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, burada yaptığı konuşmada,  Kızılay ve PTT Genel Müdürlüğünün, Osmanlı’ya tanıklık eden ve genç Cumhuriyetin  bekçiliğini yapan iki kuruluş olduklarını ifade etti.
Bu iki kuruluşun Cumhuriyetin bile olmadığı yıllardan beri işbirliği  yaptıklarını anlatan Küçükali, şöyle dedi:
“Kader, bizi ülkenin başka bir problemini çözmek üzere buluşturdu.  Çocukluğumuzdan bu yana postacılar gelince sevinirdik, onlarla ilgili güzel  şarkılar vardır. Ama şimdi ‘bak postacı geliyor, hayat veriyor’ diye yeni bir  sloganla çıkıyoruz. Bunu her üç ya da dört ayda tamamlayarak kanın aciliyetten  çok sürekli olduğunu topluma anlatmamız lazım. Kan bağışı acil değildir,  süreklilik ister.”
PTT’ye teşekkür
PTT mensuplarına yardımlarından dolayı teşekkür eden Küçükali,  “Türkiye’nin 1 milyon 800 bin ünite olan kan ihtiyacını, Aralık 2012’de  tamamlamış olacağız. PTT’nin 2011 yılındaki kan ihtiyacının karşılanması için  verdiği desteğe teşekkürler” dedi.
PTT Genel Müdürü Osman Tural da, Türk Kızılayının yalnızca ülke insanına  değil, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden darda kalan tüm insanların yardımına  koştuğunu ve bu konuda çok başarılı olduğunu söyledi. “PTT olarak Kızılaya olan vefa borcumuzu ödeme gayretimizi göstermek  adına buradayız” diyen Tural, bu kuruluşun aktivitelerine destek olmaya  çalıştıklarını, ayrıca Türk Kızılayının kan bağışı kampanyalarına her yıl  katıldıklarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!