Bahçıvan olabilmek için 35 derece sıcakta ot biçtiler

Güncelleme Tarihi:

Bahçıvan olabilmek için 35 derece sıcakta ot biçtiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 12:20

Bahçıvan olabilmek için 35 derece sıcakta ot biçtiler

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde. Belediyeye alınacak bahçıvan kadrosu için adaylar 35 derece sıcaklıkta  komisyon önünde ot biçtiler.
Lüleburgaz Belediyesi’ne bağlı Lüleburgaz Personel Hizmetleri A.Ş.’ nin bahçıvan alımı için açmış olduğu sınav Evrensekiz arka  yolundaki yeni mezarlıkta yapıldı. Personel Hizmetleri A.Ş. yetkilileri tarafından yapılan sınava 95 kişi katıldı.
Sınav için yeni mezarlığın seçilmesinin nedeni alanın geniş olması ve çimlerin biçilmeye müsait olması şeklinde açıklanırken, adaylar yaklaşık 35 derecelik sıcağın altında mezarlıkların arasında makineyle ot biçti. Bahçıvan olabilmek için sınava katılanlar hünerlerini sergilerken, yetkililer tarafından adaylara sözlü sorular da yöneltildi. Bahçıvan olarak alınacak 11 kişiden 2’sinin çim biçme, 4’ünün misinalı makine kullanımı, 4’ünün genel bahçe bahçıvanı, 1’inin de LYFA’da bahçe bahçıvanı olarak görevlendirileceği belirtildi. Sınava katılan adayların sıcak hava altında zorlandıkları görülürken, iş sahibi olabilmek için ellerinden geleni yapan adaylar şimdi  komisyondan gelecek mutlu haberi bekliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!