Bahçeşehirli öğrenciler fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehirli öğrenciler fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:23

Bahçeşehirli öğrenciler fidan dikti

Haberin Devamı

BODRUM Bahçeşehir Okulları Ortaokul öğrencileri, Orman Haftası kapsamında TEMA Vakfı ve Bitez Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (BİTAV) tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından fidan dikti.
Bodrum Bahçeşehir Okulları Ortaokul öğrencilerine Orman Haftası kapsamında TEMA Vakfı Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç tarafından, ormanların yaşamsal önemini, erozyonu önlemek için yapılacak çalışmalar ve çözüm yollarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Ortaç, toprağımıza sahip çıkmak için neler yapılması gerektiği üzerine öğrencilerle sohbet etti. Ağaç dikimi konusunda da bilgilendirilen öğrenciler, Bitez Mahallesi Mutlu Sitesi'nde bulunan ve okul için ayrılan araziye fidan dikti. Fidan dikimi etkinliğine BİTAV Başkanı Ayşe Doğançay, Mutlu Sitesi sakinleri ve TEMA Vakfı Temsilcileri de katıldı. 60 çam fidannı toprakla buluşturan öğrenciler, doğaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.
Okul Müdürü Barış Anıl "Yaşanabilir bir gelecek için umudumuz olan öğrencilerimize çevre bilincini aşılayabilmek ve yapacaklarının gelecek nesiller için ne kadar değerli olduğunu anlatabilmek adına okulumuzda birçok etkinlik düzenliyoruz. Ağaç dikimi öğrencilerimizin, yaşayarak ve deneyimleyerek bu bilinci kazanabilmeleri adına önemliydi. Geri dönüşümün önemi ve çevre koruma üzerine hazırladığımız video ve dokümanlarda bu dikim sonrası öğrencilerimizle paylaşacağımız bir diğer etkinliğimiz olacak. Bodrum Bahçeşehir ailesi olarak her zaman toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!