Bahçeşehir’in İlk ABD’li mezunları

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir’in İlk ABD’li mezunları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 20:50

BAHÇEŞEHİR Eğitim Kurumları’nın geçen sene Washington’da açtığı Amerikan üniversitesi BAU International University, bu sene ilk mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Bahçeşehir okullarının kurucusu Enver Yücel dahil birçok davetlinin katıldığı mezuniyet töreni Washington’daki Ulusal Basın Kulübü’nde gerçekleşti. 2014’ün başında kurulan ve geçen senenin eylül ayında işletme yüksek lisansı MBA programıyla öğretime başlayan okuldan 14 öğrenci mezun oldu. Bu sene MBA’in yanı sıra küresel ilişkiler ve ekonomi hukuku alanında da eğitim verilen okula 75 öğrencinin kaydolduğu öğrenildi.

1.8 MİLYON DOLAR BURS

Öğrencilerin mümkün olduğunca farklı çevrelerden seçildiğini belirten Rektör Sinem Vatanartıran, “Bu bizim ilk öğrenci grubumuz olduğu için çok önemsedik ve ciddi oranda burs sağladık. Bu yüzden de öğrencilerimizi Afrikalı Amerikalılar gibi dezavatajlı gruplardan seçtik” dedi. Bahçeşehir’in Washington’daki okullarının CEO’su Ahmet Köse geçtiğimiz yıl çoğu Afrikalı Amerikalı, ekonomik olarak ihtiyacı olan öğrencilere yaklaşık 1 milyon dolar burs verdiklerini belirtirken 2015-2016 dönemi için ise burs bütçesinin 1.8 milyon dolara yükseltildiği bilgisini verdi. Programın toplam maliyeti 3 milyon dolar olarak belirtildi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLİK ÖNDE

Bahçeşehir’in Washington CEO’su Ahmet Köse, girişimciliği teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.
- Öğrencilerden Deutsche Bank’ta finans uzmanı olan Andre Smith (44) bir burger aplikasyonu geliştirdi. Uygulamayla burgerciler puanlanabilecek.
- Psiko-terapi hizmeti veren Ebony Lea (35) ‘Ebony and Faith’ adında bir şirket kurma projesi geliştirdi. Müşterilerinin ruh güzelliklerine odaklanıp danışmanlık sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!