Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'den TEOG yorumu

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücelden TEOG yorumu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 16:55

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'den TEOG yorumu

Haberin Devamı

TEOG'un kaldırılması kararından sonra yenri sisteme hakkında çok sayıda öneri ve fikir gündeme geldi. Yeni düzenlemeyle ilgili Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, fen ve teknoloji okulları için TEOG'un yanı sıra ek bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Eğitim sistemi sınava endeksli olamaz. İllerde ilçelerde ölçme değerlendirme merkezleri kurulmalı. Okullarda güçlü bir rehberlik yapılmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG'a yönelik değerlendirmesinden sonra başlayan çalışmalarda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sistemin kaldırıldığını açıkladı. Bu gelişmeleri ise Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel değerlendirdi. Başından beri TEOG'a karşı olduklarını vurgulayan Enver Yücel, "TEOG sınavlarının öğrenci üzerinde baskı yaptığını görüyoruz. Eğitim öğretim sadece sınava endeksli olamaz. Eğitim önemlidir. Öğrenciler, liseye girişte farklı modellerde bunu yapabilirler. Sadece sınava endeksli bir eğitim, öğrencilere en yararlı olabilecek modelleri yapamıyoruz. Eğitim sistemini zedeliyoruz. Her şeyden önce sınavın içeriğine bakmak lazım. Basit bir sınav, sıralama yapılıyor. Sınava girmek zorunluluğu var. Belli illerde bazı liselere girebilmek için öğrenciler sınava tabi tutuluyor. Bu yanlışın kaldırılmasını uygun buluyorum" dedi.

"BİZ DE KAFA YORUYORUZ"

Okula kabul sisteminin ne olması gerektiği konusunda kurum olarak çalıştıklarını, kafa yorduklarını anlatan Enver Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde TEOG'la öğrenci alıyoruz. Elimizde başka kıstas yok. Bunun öğrenciyi iyi seçmediğini görüyoruz.TEOG birincisi olmuş geçen seneki soruları bir yıl sonra soruyorsan yapamıyor. Bu senede TEOG'da 17 bin birinci var. Keşke öteden beri çalışılsaydı. Bütünü toplumun kesitleri tarafından tartışılıp karar alınsaydı. Aceleye gelip kaldırılıyor ama çok da önemli bir şey olduğu kanaatinde değilim. Bizimde öğrenci alış metot ve yöntemlerimiz var. Sadece TEOG sonuçlarına göre alamadık. Öğrencilerimizin 4 yıl içerisinde yaptıkları okul notlarına yaptıkları projelere baktık. Bunları dosya olarak bize sundular.İllerde de, ilçelerde de, ölçme değerlendirme merkezleri kurulmalı. Yerleştirmelerle ilgili okullarda güçlü bir rehberlik yapılmalı. Ayrıca izleme merkezleri kurulmalı. Öğrenciler buna göre yerleştirilmeli."

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, daha sonra Bornova kampüsünde 8'inci sınıf öğrencilerinin bulunduğu sınıfı ziyaret etti. Öğrencilerle yeni sistem ve TEOG üzerine sohbet etti.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!