Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 11:08

BAHÇEŞEHİR Okulları tarafından Bornova ve Güzelbahçe'nin ardından İzmir'e kazandırılan Karşıyaka Kampüsü, yeni eğitim öğretim yılına hızlı başladı. Farklı eğitim modelleriyle ön plana çıkan okul, hem öğrencilerin hem de velilerin büyük beğenisini topladı.

Haberin Devamı

Bilim ve teknoloji ağırlıklı STEM modelini Türkiye'de uygulayan ilk okul olan Bahçeşehir Okulları, bu eğitim-öğretim yılında Karşıyaka Kampüsü'nü de hizmete açtı. Bünyesinde, anaokulu, ilkokul ve ortaokulu barındıran kampüs, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte farklılığını da ortaya koydu. 21. yüzyıl bireylerini yetiştirmeyi hedefleyen okulun eğitim modelinde, STEM+A, çift dilli eğitim, Robotik ve Kodlama saati uygulaması ile kişiye özgü öğretim modeli (KÖM) ön plana çıkıyor. Anaokulundan başlayarak çift dilli eğitimin uygulandığı okulda, İspanyolca, Almanca ve Fransızca ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor. Amaçlanan ise öğrencilerin ders saatlerinde ve dışında, yabancı dile maruz bırakılıp ana dili gibi öğrenmenin ötesinde edinmesini sağlamak. Öğrencilerin, öğrenme stillerindeki farklılığın gözetilip buna uygun bireysel yöntemlerin kullanıldığı okulda, üniversitelerde görülen proje odaklı olan ve üretim becerisiyle özgün tasarımların ortaya çıkarıldığı Robotik ve Kodlama çalışmaları ise anaokulu ve ilkokulda başlıyor.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı


HEM EĞLENİYORLAR HEM ÖĞRENİYORLAR
Öğretmenlerinin akademik başarısıyla adından söz ettirdiği okulda ezbere dayalı olmadan eğitim gören öğrenciler, keyifli geçen derslerin ardından akademik başarıya giden yolda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle temel matematik bilgileriyle hikaye ve çeşitli karakterlerle öğrenme fırsatı sunan Mathazone dünyasında tanışan öğrenciler, sosyal bilgiler derslerini de drama, kısa film, belgesel, oyun ve laboratuvar desteğiyle güncel hayatla bağ kurarak öğreniyor. Okulda dijital bir eğitim ortamı da kurulmuş durumda. STEM+A merkezleri, fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, inovasyon laboratuvarı, üretim atölyesi, sanat atölyesi gibi farklı alanları tek mekan da toplandı. Son teknoloji akıllı tahtaların kullanıldığı sınıflarda, öğretmenler diz üstü bilgisayar, öğrenciler de tablet bilgisayarlarıyla eğitimde engel tanımıyor. İlk kez uygulanan anaokulundaki finans okur yazarlığı dersi ise, minik öğrencilerin para ile tanışmasını, harcama, tasarruf ve paylaşma gibi becerileri küçük yaşlarda kazanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı


HEDEF TEOG'DA BAŞARI
Öğrencinin kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin gelişmesine katkıda bulunarak motivasyonunu sürekli desteklemek için mentor öğretmenler de devrede. 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda uygulanan mentor öğretmenlik sisteminin amaçlarından biri de, TEOG sınavlarındaki başarıya katkıda bulunmak. Müzik derslerinde minik yaşlarda enstrümanlarla tanışmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan öğrencilerin spor yaşamları da ayrı bir öneme sahip.

Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı

Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi ile çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi mercek altına alınıyor. Okulda kurulan futsal başta olmak üzere voleybol ve basketbol takımları ile sanat ve arkeoloji kulüplerine öğrencilerin ilgisi yoğun. Okulun, orijinal boyutlardaki kapalı spor salonu da, ilçenin öne çıkan komplekslerinden biri haline gelmiş durumda.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı


VELİLER UNUTULMADI
Veliler için Servis Tabanlı Okul Yönetim Sistemi (STOYS) devrede. Velilere yönelik bilgilendirme, ölçme değerlendirme, ödev takibi ve öğrencinin gelişimi, bu sistem ile internet ortamında güncel olarak takip edilebiliyor. Ayrıca okul bünyesinde velilere yönelik seminerler düzenleniyor.

Bahçeşehir Okulları yeni döneme hızlı başladı


"TEOG'DA BAŞARI ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ"
Okul Müdürü Nükte Teber, "Yeni kurulan okul olmamıza rağmen hem müfredata hem de Bahçeşehir Okullarının farklı ve başarılı eğitim modeline kısa sürede uyum sağladık. Bu uyum, okulumuza kısa sürede yansıdı. Başarılı çalışmaların, projelerin alt yapısını sağlam bir şekilde kurduk. Şu an öncelikli hedefimiz, TEOG sınavlarında en yüksek başarıyı elde edebilmek. Deneme sınavlarımızda hızla devam ediyor. Yoğun çalışmalarımızı velilerimizin de desteğiyle sürdürüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!