Bahçeşehir Anadolu Lisesinde Şiir Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Anadolu Lisesinde Şiir Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 10:22

OKULDA ŞİİR GÜNÜ YAPILDI.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nde düzenlen şiir gününde büyük coşku yaşandı. Bahçeşehir Anadolu Lisesinde, şiir yaşamda, şiir sokakta, şiir her yerde ama en güzel şiirler bestelenmiş haliyle Bahçeşehir’de sloganı ile yola çıkan öğrencilerin seslendirdiği şiirler büyük alkış aldı.
Burhaniye de, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, usta şairlerin bestelenmiş şiirlerini hazırladıkları gösteriyle arkadaşlarına sundular. Öğrenciler, “ Duygularımızı, düşüncelerimizi yansıtmada araç olarak kullandığımız şiir bir edebi tür olarak kimilerine uzak gelir. Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bu uzaklığı ortadan kaldırmak adına öğretmenlerimizin de de desteğini alarak çok güzel bir program hazırladık. Yalnızca şarkı sözü olarak dinlenilen kimi parçaları hem şiir hem de şarkı formatında arkadaşlarımıza sunarak şiirin günlük hayatımızda aslında ne kadar yer kapladığını gösterdik” diye konuştu.
Anadolu Lisesi öğrencileri programda, Kemal Burkay’dan Orhan Veli Kanhık’a, Cemal Safi’ den Behçet Kemal Çağlar’a, Sebahattin Ali’ den Necip Fazıl Kısakürek’e ünlü şairlerimizin bestelenmiş şiirlerini şarkı ve şiir formatlarıyla büyük bir keyif ve coşkuyla seslendirdiler. Programın kapanışını en güzel bestelenmiş şiir olan Mehmet Akif Ersoy’ un şiiri İstiklal Marşı ile yaptılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!