Bahçeli’den Suudi yönetimine sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli’den Suudi yönetimine sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 11:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli konuşmasında ABD ile Suudi Arabistan arasında yapılan 110 milyar dolarlık silah anlaşmasını eleştirdi. ABD ve NATO'nun Rakka operasyonuna yaklaşımını eleştiren Bahçeli, "Teröre net tavır alamayan, mazeret üreten ülkeler bilsin ki; Zulme ortak olan potansiyel düşmanlardır" dedi. İslam dünyasının sorunlarına dikkat çeken Bahçeli, Arabistan'ın ABD ile yaptığı silah anlaşmasını sert ifadelerle eleştirdi. Bahçeli’nin bu sözleri grup salonundaki milletvekilleri ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Artan eşitsizlikler alarm zili çalmaktadır. İnsan onurunun çiğnenmesi, insani kazanımlarım çürümeye bırakılması, karamsar bekleyişleri tırmandırmaktadır. Gerilimler insanlığı adeta darboğazlara sürüklemektedir. Sorunlar ağırlaşmakta, içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Paylaşmanın erdemi konuşulur ancak komşunun aç yatıp kalkması dikkati çekmez. Gıybetin kötülüğü konuşulur ama onu bunu çekiştirmekten kimse çekinmez. İyi olmanın, temiz olmanın değeri sözde kalır, düzeyde kalamaz. Herkesin göründüğü gibi olmaya veya olduğu gibi görünmeye ihtiyacı vardır. Tutarlı olmak budur. Ahlaklı olmak da bunu gerektirecektir.

“İSLAM DÜNYASI NASIL BU HALE GELDİ?”

İslam aleminin üzerindeki ölü toprağını atması kaçınılmazdır. İslam dünyasının büyük bir kısmı yoksullukla savaşırken küçük bir kaymak tabaka kaynakları açgözlülükle sömürmektedir. Ne olmuştur da İslam dünyası birbirine düşmüş ve terörizm etrafımızı kuşatmıştır? Var olan vicdansızlık ve tahammülsüzlük neye yorulmalı, nasıl yorumlanmalı?

Haberin Devamı

ABD-SUUDİ ARABİSTAN ANLAŞMASINA ELEŞTİRİ

Riyad yönetiminin ABD ile kılıç dansı eşliğinde 110 milyar dolarlık silah anlaşması hangi mantık sonucudur. ABD Başkanı'nın "Benim için rejimler önemlidir" sözünün adresi neresidir. Petrol kuyularından dolar çıktı ama insanlık o kuyulara gömüldü. Yerin altı, yerin üstüne çıkarıldı, yerin üstü de yerin altına sokuldu. En kötüsü de İslam'ı kullanan, yüce dinimizi emellerine alet etmeye kalkan terörün varlığıdır. İslami terörden bahsetmek uydurmadır.

NATO VE RAKKA OPERASYONU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı NATO zirvesinde aklımızın yatmadığı bazı kararlar alınmıştır. Bu kararlardan biri de NATO'nun IŞİD ile mücadeleye katılmasıdır. NATO'nun sadece IŞİD'e odaklanması Rakka operasyonuna odaklanması kuşku ve kaygılarımızı artırmaktadır. Türkiye'nin PYD/PKK'nın kullanılmama önerilerine rağmen ABD silah vermektedir. ABD'nin Rakka operasyonun PKK ile aynı cephede yer alması çok ciddi sonuç ve bedelleri doğuracaktır. Şimdi de bu cepheye NATO girmiştir. Türkiye'nini NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu ortada dururken üye devlet olmamamızın hiç mi hatırı yoktur. Ne demek NATO'nun terör örgütleriyle aynı çizgide olması. Terör örgütleriyle NATO'nun ne işi vardır?

Haberin Devamı

"TERÖRE NET TAVIR ALAMAYAN POTANSİYEL DÜŞMANLARDIR"

Terör örgütleri karşısında tarafsız kalmak diye bir şey yoktur. Teröre net tavır alamayan, mazeret üreten ülkeler bilsin ki; Zulme ortak olan potansiyel düşmanlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel'de katıldığı NATO Zirvesi'nde aklımızın yatmadığı bazı kararlar alınmıştır. NATO'nun IŞİD'le mücadeleye katılacak olması en önemlisidir. Bu seçenek ilk bakışta oldukça olumlu değerlendirilecektir ancak NATO'nun yalnızca IŞİD'e odaklanması ayrıca, istihbarat toplanması veya paylaşılması ile askeri faaliyetlerinin sınırlı kalacak olması kuşku ve kaygılarımızı artırmaktadır. Gündemde PKK-PYD-YPG yoktur. ABD tüm itirazlara rağmen PKK/YPG'ye silah vermektedir. Bu çerçevede 15 ve 20 Mayıs'ta silah ve mühimmat sevkiyatı ortadadır. 65 yıllık bir ortaklık hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye olmamızın hiç mi hatırı yoktur? Ne demek NATO ile PKK-PYD-YPG'nin aynı çizgide olması! Bu ne menem bir çarpıtlıktır. NATO bugüne kadar herhangi bir yaramıza merhem olmuş değildir. Bilhassa darbeler tarihi incelendiğinde henüz aydınlanmamış çok sayıda iddia ve itham NATO'yu direkt kapsamına almıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!