Bahçeli'den 'idam' çağrısı: MHP, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir (3)

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden idam çağrısı: MHP, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir (3)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 12:36

Bahçeli'den 'idam' çağrısı: MHP, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir (3)

Haberin Devamı

"CHP, SONUNDA KAZDIĞI KUYUYA DÜŞMEKTEN KURTULAMAMIŞTIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin anlaşmazlıkların girdabında olduğunu savunarak, "Bugün oyun var diye sızlananlar, dün bize karşı oynanan oyunlarda figüranlık rolüne bürünmekten utanmamışlardı. CHP'nin yanında hizalanan diğerleri ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. MHP'nin varlığını kafeslemek, ülkülerini kötülemek için her yolu deneyen gafillere oksijen çadırı görevi gören CHP, sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısındaki konuşmasında, anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyu verenlerin, sanal ve temelsiz bir siyasi kümeye dahil edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. CHP'nin kaosun dibinde olduğunu savunan MHP lideri Bahçeli, şöyle konuştu: 
"Göle maya çalmak için uğraşanlar, önce milletin mesaj ve iradesini anlamaya, sandık sonuçlarını samimiyetle yorumlamaya çalışmalıdır. İşte görüyorsunuz CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. Bugün oyun var diye sızlananlar, dün bize karşı oynanan oyunlarda figüranlık rolüne bürünmekten utanmamışlardı. CHP'nin yanında hizalanan diğerleri ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. MHP'nin varlığını kafeslemek, ülkülerini kötülemek için her yolu deneyen gafillere oksijen çadırı görevi gören CHP, sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır. Elbette CHP'de yaşananlar bizim doğrudan ilgi sahamız içinde değildir. Ancak bir hakkı teslim, bir doğruyu tespit amacıyla lafımızı esirgemeyeceğiz, düşüncelerimize de gem vurmayacağız. 16 Nisan'dan hemen sonra yeni bir parti kurma konusunda mekik dokuyan, zemin yoklayan, hava koklayan, maksatlı ziyaretlerle işbirliği kanalları açmaya yeltenenler hayal âleminden hala çıkamayan siyasi mağluplardır. MHP'ye engel olmak, MHP'yi zayıflatmak ve kösteklemek için rekabete girenler eninde sonunda hak ettiklerini bulacaklardır. Ve de bulmaya başlamışlardır. Bunlar birbirlerini yerken Milliyetçi Hareket Partisi emin adımlarla, engin fikriyatıyla, erdemli ve etik değerlerle harmanlanmış milli siyasetiyle Türk milletine sevdayla hizmet edecektir"

"VATAN HAİNLERİNE CEZAYSA CEZA; İŞTE ER MEYDANI, İŞTE TBMM"
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Türkiye'ye yaklaşımını da eleştiren Bahçeli, AB'nin FETÖ darbe girişimine yaklaşımıyla PKK'ya bakışının son derece tutarsız olduğunu belirtti. MHP lideri Bahçeli, şunları söyledi: 
"AB'nin 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne yaklaşımı, bölücü terör örgütü PKK'ya bakışı son derece tutarsız, son derece rahatsız edici, insanlık vicdanı ve temel değerleriyle terstir. Sürekli gergin halde bulunan, sürekli iniş ve çıkışlarla enerjisi zayıflayan Türkiye'nin AB macerası, aslında anlam ve bağlayıcılığını çoktan kaybetmiştir. Sistematik olarak Türkiye'nin milli gururunu inciten AB'nin, özellikle siyasi denetim kararından sonra inandırıcılığı yok denecek kadar azalmıştır. Türk milleti AB'nin elinde oyuncak değildir. Türkiye AB'nin şamar oğlanı hiç değildir. Şimdi bazı Avrupa ülkeleri kalkmışlar, idam cezasıyla ilgili olası bir referanduma izin vermeyeceklerini açıklamaya koyulmuşlardır.  Öyle ki, idam cezasının Avrupa ülkelerinin bütün değerlerine aykırı olduğu ifade ve iddia edilmiştir. Peki, terör örgütlerine destek vermek Avrupa değerlerinin bir parçası mıdır? Katillerin sırtını sıvazlamak, PKK'lı ve FETÖ'cü teröristlerin elinden tutmak Avrupa değerlerinin neresinde yazılıdır? Türk'e kurşun sıkanları baş tacı yapmak, Türkiye'yi bölmeyi ve parçalamayı amaçlayan hainleri özgürlük savaşçısı gibi takdim ve bunların teşrifatlarını yapmak hangi Avrupa değeriyle izah edilmektedir? 
Bu vesileyle tekrar diyorum. Bir kez daha kararlılığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi, hazırlanacak teklif veya tasarının TBMM'de görüşülüp kabul edilmesi hususunda Milliyetçi Hareket Partisi bütün gücüyle vardır, buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam, işte er meydanı, işte Türkiye Büyük Millet Meclisi. Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız. Biz dün neyi savunuyorsak yine aynı çizgide, aynı kararlılıktayız. İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet. İdam cezasına Adalet ve Kalkınma Partisi destek midir? Evet. Cumhurbaşkanı, kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Bu da evet. O halde durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim, Türkiye'nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini, nasıl keseceğini herkese gösterelim. Kavakta nar olmaz, kötülerde ar olmaz, Türk milletinin kesinlikle affı olmaz, olmayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!