Bahçeli "Öğrencilikten atılsın"

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli Öğrencilikten atılsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 15:57

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katili olduğu iddia edilen ve cezaevinde yatan Nurullah Semo’nun öğrencilikten atılmasını istedi. Bahçeli, “Caniden öğrenci olmaz, gerçek öğrenciden cani çıkmaz" dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na değindi. Bahçeli, Çakıroğlu’nun ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle cezaevinde bulunan başka bir öğrenci Nurullah Semo’nun öğrencilikten atılmasını istedi. Bahçeli, şöyle konuştu:

“Fırat evladımız, 20 Şubat 2015’de Ege Üniversitesi’ne yuvalanmış PKK’lı caniler tarafından şehit edilmişti. Şehidimizin katil ve azmettiricileri belli olmasına rağmen iki yıldır süren yargısal süreç henüz sonuçlanmış değildir. Bu çok ciddi bir handikap ve müessif bir durumdur. Tüm gerçekler ortadayken, Fırat Yılmaz Çakıroğlu evladımızı şehit eden hainlerin tutukluluk halleri devam etmesine rağmen, Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrencilikle ilişikleri kesilmemiş, bilakis sürüncemeye bırakılmıştır. Bunu doğru bulmadığımızı, söz konusu Rektörlüğün öğrenciyle terörist arasında tercih yapmak durumunda olduğunu ikazen ve ihtaren hatırlatmak isterim. Caniden öğrenci olmaz, gerçek öğrenciden cani çıkmaz. Biz, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün şehidimizin anısına ve milli vicdana hakaret etmek istemiyorsa devam eden soruşturmayı tamamlayarak derhal teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve bunu istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!