Bahçeli, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'na neden 'hayır' dedi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli, Davutoğlu ve Kılıçdaroğluna neden hayır dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 07:36

MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu'nun terörle mücadeledeki inandırıcılığını yitirdiğini, bu nedenle randevu talebini kabul etmediklerini söyledi. CHP'nin randevu talebinin ise zamanlamasının uygun olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiğini ifade eden Bahçeli, olası bir koalisyon için de öne sürdükleri 4 şartın hala geçerli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran sonrası ilk kez Star TV'den Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ankara'da 97 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili hem organizasyon komitesinin hem de emniyet güçlerinin çok daha hassas ve dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Bahçeli, şunları söyledi:
"Bu mitingi ve toplantıyı düzenleyen tertip heyeti DİSK ve Tabibler Odası, çok ciddi tedbirler alması gerekirdi. Türkiye'de terörün bu kadar tırmandığı ve büyükşehirlerde yaygınlaşma gösterdiği bir ortamda, emniyet güçlerinin çok daha hassas dikkatli ve kararlı olması lazım. Eğer bir risk taşıyorsa, toplantıyı düzenleyenlerle görüşerek ya bunu iptal ettirmeleri lazım yahutta demokrat haklarını kullanma ısrarı varsa beraberce tedbiri geliştirmek lazım.

Haberin Devamı

SIHHİYE YÜRÜYÜŞÜNE ELEŞTİRİ

Bir gün sonra da daha kimlerin vefat ettiği, kimlerin yaralı, kimlerin yoğun bakımda olduğu belli olmadan Sıhhiye'de yine başlıyorsunuz protesto mitingine. Bunların hepsinin bir sorumluluğu olmazı lazım. 97 kişi az mı?

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ

Başbakan samimiyetini, güvenilirliğini, inandırıcılığını kaybetti. Terörle kesin mücaledeleyi hangi aşamada sürdürürseniz sürdürün, biz sizin yanınızdayız zaten başka bir şey yok ki... Terörle mücadelede, hayır yapma diyebilir mi MHP? Onun için sizin gelip bizi davet etmenize gerek yok. Bizim milli şuurumuz zaten o tepkiyi koyar ortaya.

CHP'NİN RANDEVU TALEBİ

Zamanlaması uygun değildir, daha ilerki günlerde inşallah olur diye cevap verdik. Çünkü neyi görüşeceksiniz üç muhalefet partisiyle. Zaten birisiyle hiç bir araya gelmeyiz de hadi ayrı ayrı görüştük. Ne konuşacağız.

MECLİS'TE 5 PARTİ OLABİLİR

Bizim 4 şartımız var. Bu 4 şartı kim kabul ediyorsa onunla olur HDP hariç. Belki de Meclis'te çok değişik partiler de olabilir. Seçim durumu belli olmaz. Şu an 4 parti var Meclis'te niye 5 olmasın. Barajı aşan gelir belki de aşanlar kaybedebilir."

BAKMADAN GEÇME!