Bahçe'de 'Sürü Yönetimi' Kursu Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bahçede Sürü Yönetimi Kursu Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 10:49

Bahçe'de 'Sürü Yönetimi' Kursu Açıldı

Haberin Devamı

BAHÇE (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Bahçe İlçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında "Sürü Yönetimi" kursu açıldı.
Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kursun açılışına, İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Veteriner Hekim Abdi Yılmaz, kurs öğretmeni Veteriner Hekimler Mehmet Acar, Bekir Tokçelik ve kursiyerler katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Tarım Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, "Bakanlığımızca gerçekleştirilen Genç Çiftçi Projesinden faydalanan ve 2018 yılında Genç Çiftçi Projesi gerçekleştirmeye hak kazananlar ile bu kursa katılmak isteyen yetiştiricilerimize yönelik olarak İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 3 – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında devam edecek olan 40 saatlik Sürü Yönetimi Kursunu başlatıyoruz. Sürü Yönetimi Kursuna 24 yetiştiricimiz katılmaya hak kazanmıştır. Kursumuz, İlçe Müdürlüğümüz de görevli Veteriner Hekimler Bekir Tokçelik ve Mehmet Acar tarafından verilecektir" dedi.
Genç Çiftçi Projesi kapsamında, 2016 ve 2017 yıllarında İlçede 14 adet Büyükbaş Hayvancılık, 1 adet Arıcılık ve 1 adet küçükbaş Keçicilik projesi uygulandığını belirten Müftüoğlu, şöyle devam etti: "2018 yılında ise 2 adet büyükbaş hayvancılık, 4 adet küçükbaş koyunculuk ve 1 adet Arıcılık projesi gerçekleştirilecektir. Sürü Yönetimi Kursunun İlçemiz hayvancılığına, genç çiftçilerimize ve kursiyerlerimize hayırlı olmasını dilerim."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!