Baharın müjdecisi çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Baharın müjdecisi çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:19

Baharın müjdecisi çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS’in yüksek kesimlerinde karın erimesiyle birlikte çıkan ve yemeklerde kulanılan çiriş otu, Adilcevaz İlçesi'nde tezgahlarda yerini almaya başladı.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen bitkiler vatandaşlar tarafından toplanarak Adilcevaz ilçe merkezinde satışa sunuluyor. Yöre halkı tarafından şifalı olduğuna inanılan Çiriş otu tezgahlardaki yerini alırken, aynı zamanda da işsizlere kısa süre de olsa geçim kaynağı oluyor. Dağların yüksek kesimlerinde toplanan ve şifalı olduğuna inanılan otları toplayan vatandaşlar, topladıkları bu otu satarak para kazanıyor.

Kısa sürelide olsa bahar ayında bu otların geçim kaynağı olduğunu söyleyen Yaşar Akgül, "Her yıl olduğu gibi bu yılda bahar ayının gelmesiyle birlikte dağlardan topladığımız şifalı otların satışını yaparak ailemin geçimini katkı sağlamaya çalışıyorum. Şifalı otlar geçen yıllara göre bu yıl erken çıktı diyebiliriz. Yöremizde çiriş diye isimlendirilen bitki bu mevsimde en çok tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Çok çeşitli yemekleri yapılan bu bitkinin kilosunu 5 liradan satıyoruz. Çirişin fiyatı önümüzdeki haftalarda düşecektir. Satışını yaptığım bu bitkiler bahar mevsiminde benim gibi birçok sayıda işsize ekmek kapısı oluyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!