Bahar temizliği zamanı geldi!

Güncelleme Tarihi:

Bahar temizliği zamanı geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:58

Neden bilmiyorum ama ‘bahar temizliği’ diye bir realite var gerçekten. Yaz ve kış mevsim başlarında da tabii ki temizlik yapılıyor, süreç evin en uzun boylusunun perde takarken genç yaşta hayata küsmesiyle son buluyor. Ama mesele köşe bucak temizlik olduğunda baharın yeri ayrı. Peki bu mevsimde temizlik sadece evlerden ibaret mi olmalı? Hayır. Ailemizden daha çok gördüğümüz telefonların da hijyene ihtiyacı var. Yazımızın konusu da bu. Herkese iyi hafta sonları ve iyi baharlar.

Haberin Devamı

Telefonu temizleyin: Uygulama veya işletim sistemi içi bir işlemden değil dış temizlikten bahsediyorum. “Telefonlarda tuvaletlerden daha fazla mikrop varmış” enformasyonu artık genel kültür bilgisi sınıfına giriyor. Yumuşak mikrofiber bir bezle (Gözlük camı için kullandıklarınız da iş görebilir) telefonu silebilirsiniz. ‘Üzerinde elektronik aletler için uygundur’ ibaresi bulunan dezenfektanları da kullanmanızı öneririm. Ancak sıvıyı cihaza değil beze sıkmakta fayda var. Bir başka alternatif ise Amazon’da 50 dolar civarına satılan UV mikrop öldürücü cihaz; PhoneSoap.

Kullanmadığınız uygulamalardan kurtulun: Kâğıt üzerinde çok işlevsel görünen bir uygulama, hayatın doğal akışı içinde kenarda köşede unutulmaya yüz tutabiliyor. Google Play size bu app’leri zaten ara ara hatırlatıyor. iOS’ta ise Ayarlar>Genel>Saklama Alanı>Alanı Yönet’te çok alan kaplayan gereksiz app’leri görebilirsiniz. Hiç acımayın.

Haberin Devamı

Yazlıkları çıkarın: Kışlıkları hurçlara ve bazalara sıkıştırıp naftalinli giysileri dolaplara yerleştirdiğiniz gibi yazlık app’leri de buluttan geri çağırabilirsiniz. App örnekleri için sizi yaz uygulamaları yazımıza alalım: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/patrick-ozdemiroglu/bu-appleri-bi-kenara-yazin-40191483

Organize olun: Telefonu ilk aldığınızda saatlerce uğraşıp hangi uygulamanın nerede duracağını ayarlamıştınız. Aylar ayları, yeni uygulamalar birbirini kovaladı; artık ekranınız öğrenci evi kıvamına geldi. Uygulamaların gereksiz olanlarını eledikten sonra aynı başlık altında toplayabileceklerinizi klasörleyin. Ancak bir not: Çok sık kullandıklarınız bırakın dışarıda kalsın. Bir tık bir tıktır.

Silin: Multimedya içerenlerden başlayarak mesajları, aynısından 9 tane çektiklerinizden başlayarak fotoğrafları, telefonu dik tuttuklarınızdan başlayarak videoları silin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!