Bahar kıpırdanmaları

Yılın en sevdiğim günlerini, baharı yaşıyoruz. Sizi bilmem, ama benim içim kıpır kıpır! Sakın torpil geçtiğimi düşünmeyin, ancak YogaŞala’da yogayla baharı kutlamak inanın çok iyi bir fikir...

Bahar gelince içimiz kıpır kıpır oluyor, enerjimiz değişiyor. Doğayla birlikte, doğanın parçası olan bedenimiz de uyanıyor. Sanki derinden bir ses her şeyi yenilenmeye çağırıyor. Yakında rengarenk gelinliklerine bürünecek ağaçlar, yemyeşil fışkıracak çimenler bu çağrıyı çoktan duymuşlar, hazırlıklara başlamışlar. Bu çağrıyı siz de bedeninizde duyuyorsanız, biraz da bedenden bahsedelim.

Yoga felsefesine göre varlığımız birbiriyle bağlantılı 5 bedenden oluşur. Fizik Bedenimiz, Yaşam Enerji Bedenimiz, Zihin Bedenimiz, Muhakeme Bedenimiz ve Mutlak Huzur Bedenimiz... Birbirleriyle etkileşim içindeki bu bedenlerimizin birisindeki dengesizlik diğer bedenlerimize de yansıyacaktır. Aslında tüm yoga çalışmaları, enerjimizi dengelemenin ve bedenlerimizi uyumlu hale getirmenin bilinçli ve mükemmel yoludur. Yoga sayesinde fiziksel bedenimizin yanı sıra nefes ve meditasyon teknikleriyle diğer bedenlerimizi de çalıştırırız. Böylece fiziksel sağlığın yanı sıra ruhsal boyutta da kazanımlar sağlarız.

Baharın çağrısını yeni bir başlangıç olarak kullanmak isteyenlere YogaŞala’nın da bir çağrısı var. Bahar kampanyası süresince İstanbul ve Ankara’daki tüm YogaŞala’larda ilk yoga dersinize ücretsiz olarak katılabileceksiniz. Ayrıca YogaŞala’da 10 derslik tanışma paketi ve arkadaşını getiren kazanıyor promosyonları da devam ediyor (detaylara www.yogasala.com adresinden ulaşabilirsiniz).

Yoga kampları

Kendiniz için biraz daha fazla şey yapmaya varsanız size bir önerim daha var: Tarihi "Likya Yolu"nun üzerinde bulunan, Fethiye-Kabak Koyu’nun doğal ve dinlendirici atmosferinde yapılacak olan yoga kampları...

25 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında üç ayrı hafta olarak gerçekleşecek olan bu kamplarda, 1.5 saatlik yoga dersi formatından farklı olarak daha derinlemesine tecrübeler yaşayabilecek, aynı zamanda doğa ile iç içe olabilmenin keyfini yaşayabileceksiniz.

Düzenlenecek olan üç ayrı kurs, her seviyeden katılımcıya açık ve konusunda çok önemli kişiler tarafından verilmekte. Haftalardan herhangi birisini seçmeniz mümkün ve kurs programı şöyle:

Yogeswari ile Jivamukti Yoga Kampı: 25-31 Mayıs

Nicole Ohme ile Uygulamanızı Derinleştirme ve Yenilenme Yoga Kampı: 1-7 Haziran

Michael Saunders ile Hatha Yoga Kampı: 8-14 Haziran

Konaklama, atmosferi daha da huzur dolu kılan Kabak Koyu’nun otantik ufak ağaç evlerinde yapılırken, yemekler de doğal tarımla yetişen sebzelerden hazırlanacak. Bu son derece dinlendirici yoga yapma fırsatını kaçırmamanızı öneririm.

YogaŞala tarafından düzenlenmekte olan bu kurslar hakkında detaylı bilgi veya kayıt için Tatjana Rottenberg’e 0536 585 90 20 no’lu telefondan veya tatiro@web.de e-mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Doğuma yoga ile hazırlık kursu

Bu kursta, doğum kadın hayatında en çok değişim yaratan ve en önemli olay olarak incelenecek. Kursta, hamileliğe ve doğuma yaklaşımı, doğumun abartılı medikalleştirilmesini ve bunlar olmaksızın iyi ve sağlıklı bir doğumun imkanı konuşulacak. Doğum ile ilgili korkular konuşulup, "Doğum Sanatı" çalışması ile bu korkularla baş etmek öğretilirken, doğacak bebeğin anne ile iletişimi tartışılacak. Bunlara ek olarak doğum ile ilgili bazı meditasyon çalışmaları yapılacak.

Kursu veren: Didi Ananda Uttama

Tarih:
13 Nisan (11:00-15:00)

Kurs Yeri: YogaŞala Etiler (0212) 263 24 11

Didi Ananda Uttama kimdir: Didi, 70’li senelerde ABD’de ebelik yaparken, 80’li senelerde Ananda Marga’da yoga rahibesi oldu. Son 24 senedir Avrupa ve Asya’da değişik ülkelerde yaşamış ve sadece yoga ve meditasyon değil, kadın ve çocuklar için eğitim projelerinde de görev almış. Şu anda Yunanistan’da yaşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları