Bahar aylarına özel 7 cilt bakım ipucu

Güncelleme Tarihi:

Bahar aylarına özel 7 cilt bakım ipucu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 09:54

Soğuk kış günlerinin ardından bakımsız kalan cildinizi daha canlı hale getirebilirsiniz. İşte cildiniz için bahara özel öneriler...

Haberin Devamı

Kış aylarında bakımsız kalan cildinizi yaz aylarında daha canlı ve ışıltılı hale getirebilirsiniz. Cildinizi doğru bakım kuralları ile bahar aylarında çok daha genç ve taze bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Cilt bakımında doğru yöntemleri kullanmanın yanında doğru bir beslenme tarzı da öne çıkıyor. İşte cildinizi bahar aylarına hazırlayacak olan öneriler:

1. Daha hafif ürünler kullanın

Kış aylarında soğuk havalar nedeniyle daha ağır ve yağlı ürünler tercih edilirken bahar aylarında ılık havaların da etkisi ile daha hafif ve yağsız ürünlere yönelebilirsiniz. Nemlendirici ve cilt bakımı için daha hafif ve kolay emilen ürünler seçmeye özen gösterin.

Bahar aylarına özel 7 cilt bakım ipucu

Haberin Devamı

2. Peeling şart

Kış aylarında biriken yabancı maddeleri bahar aylarında cildinizden arındırmak için peeling şart. Cildinize uygun bir peeling çeşidi ile düzenli olarak cildinize peeling uygulayabilir ve cilt tabakanızın yenilenmesine yardım edebilirsiniz.

3. Tonik kullanın

İklim değişiklikleri ile birlikte bahar aylarında cildiniz daha fazla yağ üretimine açık olabilir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinizi daha az yağlı olanlardan yana kullanarak cildinize temizleme sonrası mutlaka tonik uygulayın ve fazla yağı tonikle temizleyerek cildinizi sıkılaştırın.

Bahar aylarına özel 7 cilt bakım ipucu

4. Omega-3 açısından zengin beslenin

Omega-3 cildin en önemli besin kaynağı. Omega-3 açısından zengin olan balık ve ceviz gibi ürünleri sık yemek cildinizin sağlıklı ve ışıltılı olmasını sağlar.

5. Güneş koruyucuları ihmal etmeyin

Bahar aylarında yüzünü gösteren güneş ile birlikte güneş koruyucu ürünler sürmenin de zamanı geldi. Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumaya bahar aylarından başlamalısınız. Yüz için ve vücut için ayrı güneş koruyucular kullanmalı ve cilt tonunuza uygun faktörlerde koruyucular seçmeye özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Bahar aylarına özel 7 cilt bakım ipucu

6. Taze sebze ve meyve tüketin

Cilt güzelliğiniz için taze sebze ve meyve tüketerek bahar aylarında cildinizin parlak bir görüntü almasını sağlayabilirsiniz. Taze sebze ve meyvelerden yapılmış smoothieler ile cilt güzelliğinizi artırabilirsiniz. Ananas, ahududu, çilek ve elma gibi meyvelerle domates ve havuç gibi sebzeleri bolca tercih edin.

7. Su içmeyi önemseyin

Bahar aylarında artan su ihtiyacınızı yabana atmayın. Havaların ısınması le birlikte cildinizi su ile beslemelisiniz. Günde en az 8-10 bardak su içerek cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

BAKMADAN GEÇME!