Bahadırlılar’dan teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Bahadırlılar’dan teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 00:00

Manisa’nın Alaşehir İlçesi Bahadır Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Salih Yangöz’ün rapor alması üzerine öğrencilerin öğretmensiz kaldığını belirterek isyan eden ve gazetelerde yeralan haberler üzerine geçici görevle yeni atanan öğretmenine kavuşan veliler ile köy muhtarı basına teşekkür etti.

DHA Alaşehir Muhabiri Nurettin Doğan’ı ziyaret eden öğrenci velilerinden Rasim Bahçalı ile Himmet Özkan, medyanın duyarlı davranmasıyla köylerine öğretmen verildiğini belirterek teşekkür etti. Alaşehir Bahadır Köyü Muhtarı İrfan Yılmaz da, kadrolu öğretmenleri Özlem İrt’in başka bir yere tayin edilmesiyle yaşadıkları öğretmen kriziyle ilgili, şunları söyledi:

Duyarlı gazeteler

"İrt’in tayinin ardından beş öğretmen geldi. Yeni öğretmenimiz altıncısı oldu. Biz öğretmenin kim olduğuna bakmayız, yeter ki çocuklarımız öğretmensiz kalmasın. Öğretmen Salih Yangöz atandıktan sonra yaklaşık on gün okulumuz kapalı kaldı. Bu süre içerisinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduk. Buna rağmen atama yapılmadı. Öğrencilerin okulda olmasına rağmen bir gün İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül, Şube Müdürü Ali Gürbüzer ile beraber köyümüze geldi. Çocuklar okuldaydı, öğretmen yoktu. Zabıt tuttular, ben de imzaladım. Buna rağmen atama yapılmadı. Gazetelerin duyarlı davranmasına teşekkür ediyoruz. Gazetelerde haberlerin çıkması üzerine okulumuza öğretmen atandı" dedi.

Milli eğitimin ihmali mi

Bu arada İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Gürbüzer, Bahadır Köyü’ndeki öğretmen sorunuyla ilgili olarak Hakkari’nin Aktütün Köyü’ndeki öğretmensiz okulun da hatırlatıldığı haberlerin ardından, ilçedeki bir yerel gazeteye verdiği demecinde, haberin asılsız olduğunu öne sürdü. Gürbüzer, "Çocuklarımız öğretmensiz kalmasın diye çaba sarfediyoruz. Bu olayda milli eğitimin ne gibi bir ihmali var?" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!