Bağlıca Bulvarı’nda 'kırmızı butonlu trafik düğümü'

Güncelleme Tarihi:

Bağlıca Bulvarı’nda kırmızı butonlu trafik düğümü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 15:41

15 Temmuz Şehitler Bulvarı’nın açılışıyla nefes alan Bağlıca trafiği, Migros önündeki butonlu yaya geçidinde yeniden alarm vermeye başladı. Mesaiden eve dönüş sırasında yaya ve araç geçiş yoğunluğunun kesiştiği noktada uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Mahalleli, sorunun zaman limiti ya da yaya üst geçidi ile çözülmesini talep ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık bir ay önce hizmete açtığı, Bağlıca ve Sabancı bulvarlarını birleştiren 15 Temmuz Şehitler Bulvarı, Bağlıca’nın trafik sorununu büyük oranda çözdü. Sabah saatlerinde Bağlıca’dan şehir merkezine ulaşmak isteyen sürücülerin içinden çıkamadıkları uzun araç kuyrukları geride kaldı. Fakat akşam saatlerinde Bağlıca’ya ulaşmak isteyen mahalleliler yeni bir sorunla karşılaşıyor. Mesai bitimi ile mahalleye dek kesintisiz akan trafik, Bağlıca’nın girişinde yer alan ve butonlu sinyalizasyon sistemi ile işleyen yaya geçidinde düğümleniyor. Migros önünde yer alan yaya geçidini, akşam saatlerinde EGO otobüsleri ve kurum servisleri ile evine dönüş yapan çok sayıda vatandaş kullanıyor. Bulvarın Bağlıca istikametinde yer alan durakta toplu taşıma araçlarından inen Bağlıcalılar, yaya geçidindeki sinyalizasyon butonunu kullanarak araçlar için kırmızı ışık yanmasını sağlıyor. Trafik durduğunda da vatandaşlar karşıya geçebiliyor. Ancak mesai dönüş saatlerinde sinyalizasyon butonunun kullanım sıklığının artması, Bağlıca’ya ulaşmaya çalışan araçların bulvar üzerinde birikmesine neden oluyor. Araç kuyruğu zaman zaman yaya geçidinin 1 kilometre gerisine dek uzarken, 15 Temmuz Şehitler Bulvarı’ndan hızla gelen sürücüler, viraj üzerinde aniden duran trafikle karşılaşıp tehlike atlatabiliyor.

Haberin Devamı

ARAÇLAR GEÇİDİN GERİSİNDE BİRİKİYOR

Sinyalizasyonlu geçidin Bağlıca Bulvarı’ndaki akşam trafiğini şişirdiğini savunan sürücüler, butonlu geçişlere zaman limiti konulması ya da bölgeye yaya üst geçidi inşa edilmesi halinde sorunun çözülebileceğini belirtiyor. Hürriyet Ankara’ya ulaşan Bağlıca sakinleri şunları söyledi: “15 Temmuz Şehitler Bulvarı açılınca rahat bir nefes aldık. Mahallemizin trafik sorunu büyük oranda çözüldü. Fakat Migros’un önündeki yaya geçidi, akşam trafiğinde yeni bir düğüm noktası haline geldi. Bu nokta, yolun karşısındaki vatandaşların güvenli şekilde karşıya geçebilmesi için çok önemli. Ancak mesai çıkışında çok sayıda EGO otobüsü ve kurum servisi burada yolcu indiriyor. Karşıya geçmek isteyenler sık sık butona basmaya başlayınca bazen dakikalar içerisinde araçlara iki kez kırımızı ışık yanıyor. Trafik, bu noktaya kadar kesintisiz ulaştığı için araçlar geriye doğru yoğun şekilde birikmeye başlıyor.

Haberin Devamı

YAYA DA SÜRÜCÜ DE TEHLİKE ALTINDA

Bölgenin coğrafi yapısı da ışıklı yaya geçidi öncesinde virajlı tırmanış ve iniş şeklinde. 15 Temmuz Şehitler Bulvarı’ndan hızla gelen sürücüler bir anda duran trafikle karşılaştıklarında ne yapacaklarını şaşırıyor. Hareketsiz bekleyen araçlara çarpma tehlikesi yaşıyorlar. Bazı sürücüler de ani fren yaparak zincirleme kaza riskine sebep oluyor. Ayrıca bazı sürücüler kırmızı ışığa aldırış etmeyip karşıya geçen yayaların üzerine araç sürebiliyor. Yetkililerden bu soruna çözüm getirmesini talep ediyoruz. Kısa vadeli çözüm olarak yaya geçidinde araçlar için kırımızı ışık yakan butona zaman limiti konulabilir. Araç birikmesini ve beraberinde gelen tehlikeleri önlemek için kırmızı ışığın 3-4 dakikada bir yanması sağlanabilir. Kalıcı çözüm için yaya üst geçidi inşa edilmesi şart.”

Haberin Devamı

‘ÖNLEM GECİKİRSE YENİ BULVAR DA NASİBİNİ ALACAK’

Bağlıca Bulvarı’nın iki yakasında da üst geçidin bacaklarının yerleştirilebileceği geniş alanlar bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, “Yaya ve araç trafiği üst geçit ile birbirinden izole edilirse hem yayalar güvenle karşıya geçebilir hem de sürüş güvenliği sağlanabilir. Önlem alınmazsa uzunluğu her geçen gün artan araç kuyrukları, birkaç ay sonra 15 Temmuz Şehitler Bulvarı’na kadar uzanacak. Çünkü Bağlıca Bulvarı’nı sadece Bağlıcalılar kullanmıyor. Yeni yolun açılması ile birlikte Etimesgut ve Sincan’ın çeşitli bölgelerine ulaşmak isteyen birçok sürücü, Türk Kızılayı ile İstasyon caddelerini kullanmak yerine Bağlıca’nın içinden geçiş yapmayı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!