Bağış'tan yeni anayasayla ilgili önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bağıştan yeni anayasayla ilgili önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 22:01

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da yeni anayasa hazırlıkları çerçevesinde görüşlerine başvurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu'nda temaslarda bulunmak üzere Strasburg'da bulunan Bağış, bu kentteki Türk vatandaşlarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.
Bağış, toplantıda, ekim ayında meclisin en önemli görevinin yeni bir anayasa olacağını söyleyerek, mevcut anayasanın yapılan değişikliklere rağmen hala 1980 darbesinin ruhunu taşıdığını belirtti.

“Bütün farklı kesimlerin hassasiyetini kucaklayan, bize yakışan, bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir anayasa yapmak istiyoruz” diyen Bağış, yeni anayasa yapılırken Türkiye'de toplumun farklı kesimlerin, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini de alınacağını, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da görüşlerine de yeni anayasa hazırlıkları çerçevesinde başvurulacağını ifade etti.

Bağış, “Yurt dışındaki Türk derneklerinin görüşlerini de çok önemsiyoruz. Siz de yeni anayasayla ilgili önerilerinizi bize iletin” diye konuştu.Yurt dışındaki Türklere birbirlerini sevmesi, sayması çağrısında bulunan Bağış, “Dayanışma içinde olun, çocuklarınızın eğitimine çok önem verin ve örgütlü olun, en az bir derneğe üye olun” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de siyasi ve ekonomik alanda yapılan reform çalışmalarından da söz eden Bağış, Türkiye'nin demokrasisi ile doğudaki, ekonomisiyle batıdaki ülkelere ilham kaynağı olduğunu vurguladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır, Tunus ve Libya'ya yaptığı ziyaretlere atıfta bulunan Bağış, Erdoğan'ın bu ziyaretlerde büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Bağış, “Demokrasimizi güçlendirirken terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadesini kullandı.
Bağış, Türkiye'nin terörle mücadelede AB'den beklediği desteği bulamadığını belirterek, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, “Seçme hakkınız var, demokratik özgürlüğünüzü de kullanarak buradaki seçilmişlere bu konuda baskı yapabilirsiniz” diye seslendi.AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Strasburg'daki temesları çerçevesinde yarın Avrupa Parlamentosu'ndaki siyasi grup temsilcileriyle görüşmelerine devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!