Bağış yapan yok

Güncelleme Tarihi:

Bağış yapan yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

Beyin ölümü gerçekleşen bin 320 kişiden sadece 343’ünün organları bağışlanıyor.

Haberin Devamı

Medicana International Ankara Hastanesi Organ Nakli Merkezi doktorları ve Ankara genelindeki diyaliz sorumluları ile nefroji uzmanları bir araya gelerek, organ nakli durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda, 2002 yılından bugüne organ bağışı konusunda ciddi bir düşüş olduğu ifade edilerek, organ bağışını, vefat eden hastaların ailelerinden çok canlı donörlerin gerçekleştirdiği kaydedildi.

Bağışın önemine değindi

Medicana Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Ersöz, organ bağışının önemine değinerek, “Tamamen hasarlı bir kalbin kapakçıklarını bile naklederek iki farklı kişinin hayatını değiştirebiliyoruz. Halkımız organ bağışına daha fazla güvenmeli, daha fazla bilgi almalı, yaşadığı yerdeki en yakın sağlık kurumuna başvurmalıdır” dedi.

Sayı çok düşük

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Üyesi Dr. Eyüp Kahveci de Türkiye’de 20 bin böbrek, 10 bin kornea, 2 bin karaciğer ve 5 yüz kalp nakli bekleyen hasta olduğunu hatırlatarak, “2011 yılında Türkiye’de beyin ölümü gerçekleşen bin 320 kişiden sadece 343 kişi organ bağışında bulunmuş. Bu rakam çok düşük” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!