Bağış: Ak Parti TBMM'nin ayıbını temizliyor

Güncelleme Tarihi:

Bağış: Ak Parti TBMMnin ayıbını temizliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 12:19

AVRUPA BİRLİĞİ (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "(Mecliste başörtüsü tartışmaları) Ak Parti grubu bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir ayıbını temizlerken CHP de geçmişte kendi partisinden kovduğu kişilerin liderlik sürecini başlatıyor" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Egemen Bağış, "Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi" kapsamında organize edilen "Yerel Yönetimler İçin Avrupa’dan Yenilikçi Uygulamalar Transferi Bölgesel Çalıştayı’na katıldı. Egemen Bağış, çalıştaydaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Başörtülü milletvekilleri Meclis’e girecekler. Bununla ilgili yorumunuz nedir?" şeklindeki soruya Bağış, şu yanıtı verdi:

"Kimse olayı abartmasın. Olağanüstü bir durum yok, Türkiye normalleşiyor. Her alanda olduğu gibi bu konuda da isteyen istediği gibi meclisin iç tüzüğü çerçevesinde mecliste görevini ifa edebilecek. Çok şükür millet neyse vekili o oluyor. Ben bunu, bu lafı 6 yıl evvel söylediğim için Anayasa Mahkemesi’nde yargılanmıştım. ’Millet neyse vekili O’dur’ demek, bu ülkede 6 yıl evvel suç kabul ediliyordu. Bugün çok şükür bir gerçeği Türkiye görüyor. Önemli olan başörtüsü meselesi değil, zihinlerin üzerindeki örtülerin kalkması, herkesin birbirini olduğu gibi kabul etmesi sürecidir. Türkiye AB standartlarında, Hollanda, İngiltere Parlementoları’nda olabildiği gibi dileyenin dilediği kıyafetiyle görevini yapabilmesi milleti en iyi şekilde temsil edebilmesi hedeflenmektedir. Hayırlı uğurlu olsun diyorum."

"CHP’nin içine düşmüş olduğu durumu milletin takdirine bıraktık" diyen Egemen Bağış, "Ak Parti grubu bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir ayıbını temizlerken CHP’de geçmişte kendi partisinden kovduğu kişilerin liderlik sürecini başlatıyor. Partileriyle kucaklaşarak, ’bütün ayıplarınla, günahlarınla, kusurlarınla gel, çünkü bizim partimizde başka kimse yok. Bizi ancak sen kurtarırsın’ çağrısıyla kırmızı halılar seriyor. Onlara da hayırlı olsun diyorum. Her parti, grup, birey kendine layık olanı yapar. Biz CHP’yi büyük bir farklılıkla takip ederek izliyoruz. Milletimiz sandıkta ne yapacağını çok iyi bilir" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!