Bağımlıya acil müdahale ekibi

Güncelleme Tarihi:

Bağımlıya acil müdahale ekibi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 01:39

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM), uyuşturucu madde bağımlılarının bağımlılıktan kurtarılması için "acil müdahale ekibi" kurdu.

Haberin Devamı

UBAM Genel Müdürü İsmail Karakaş, Avrupa Birliği'nin desteklediği "Narconon International" ortaklığıyla yeni başlattıkları proje kapsamında, uyuşturucu madde bağımlısı kişilerin ailelerinin kriz sırasında yardımlarına yetişmek amacıyla "Savior" adını verdikleri 14 kişilik acil müdahale ekibini oluşturduklarını söyledi. Yardım ekiplerinin çalışmalarını anlatan Karakaş, UBAM'a telefonla yardım çağrısının yapılmasının ardından madde bağımlılarının evlerine giden görevlilerin aileleri bilgilendirdiğini, ardından ilaçsız rehabilite programı Narconon'u uygulamak için hastayı eğitim merkezlerine götürdüklerini belirtti. Karakaş, şu bilgileri verdi:
"Altı hafta süren 'detoks programı'nı tamamlayan katılımcılar, öfke kontrolü, öğrenme gelişimi, iletişim ve algılama, kişisel değerler ve doğruluk, yaşam koşullarını değiştirme kursu ve mutluluk yolu kursu olmak üzere toplam 9 aşamadan oluşan eğitim kurslarını 6-9 ay arasında tamamlıyor. Her türlü eğitimi aldıktan sonra madde bağımlılarına birebir müdahale edebilecek hale gelen 14 arkadaş ile acil müdahale ekibini kurarak bir istihdam kaynağı da oluşturduk. iki araç aldık, bir yarım otobüs aldık. Acil telefon görüşmelerinde hızlıca olay yerine intikal edip, tıbbi müdahale gerekiyorsa sağlık kurumlarıyla aracılık ediyorlar. Bağımlılık konusu ise bağımlının merkezimize gelmesini sağlıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!