Bağımlılıkta yaş 9’a düştü

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılıkta yaş 9’a düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 16:06

Yenimahalle Belediyesi YENİMEK Avcılar Kurs Merkezi, kullanımı artış gösteren uyuşturucu maddelerin zararları konusunda AMATEM yetkililerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, kullanımı günden güne artan uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda vatandaşları uyardı. Bu kapsamda, Alkol-Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi(AMATEM) Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Volkan Şahiner ve Aile ve Grup Terapilerinden sorumlu Psikolog Nihan Dündar, YENİMEK Avcılar Kurs Merkezi’nde ‘madde bağımlılığı’ konulu bir söyleşi yaptı. Türkiye’de madde kullanımında dünya ölçeğinde küçük gibi görünse de ciddi bir artış olduğunu anlatan Şahiner, “Maalesef madde kullanım yaşının 9’a kadar düştüğünü gözlemliyoruz” dedi.

İLETİŞİM VE PAYLAŞIM ARTIRILMALI

Bu tür eğilimlerin önüne geçmek için en iyi önlemin aile içi iletişim ve çocuklarla paylaşımların arttırılması olduğuna vurgu yapan Şahiner “Çocuklarınızla ilişkiyi arttırın ki veri akışınız olsun. Nerede, ne yemiş ne içmiş, gün boyu neler yapmış, onu üzen, sıkan durumları var mı, arkadaşları kimler gibi bilgileri çevreden tesadüfen değil kendisinden öğrenin. Zaten yaşları 17, 18 olduktan sonra isteseniz de çok sağlam veri akışına sahip olmak mümkün olmuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!