Bağımlı yurdu

Güncelleme Tarihi:

Bağımlı yurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 17:09

Çankaya Kültür Mahallesi’nde madde bağımlılarının mekânı haline gelen eski öğrenci yurdu, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Mahalle muhtarı Serpil Erenoğlu, “Etrafa korku saçıyor. Bir an önce kaldırılmalı” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Kültür Mahallesi Kızılırmak Caddesi’nde, 4 yıldır atıl bekleyen öğrenci yurdu binasını, madde bağmlıları meskan tuttu. Mahallelinin endişeli ve şikâyetçi olduğunu söyleyen Kültür Mahallesi Muhtarı Serpil Erenoğlu, sorunu ilgili yerlere bildirmelerine rağmen çözüm alamadıklarını belirtti. Muhtar Erenoğlu, şunları söyledi:

YURT TAŞININCA ATIL KALDI

“Mahalle sakinleri buradan geçemiyor. Daha önce darp vakalarının yaşandığı bu atıl yurt bir an önce kaldırılmalı. Bu meczup bina etrafa korku ve tedirginlik saçıyor. Kızılırmak Caddesi’ni kullanan mahalleli geçerken tedirgin oluyor. Çevresinde çöp birikintisi ve alkol şişeleri etrafa yayılmış durumda. Adana İl Özel İdaresi binayı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) kiraya vermişti. Büyükşehir yasasından sonra İl Özel İdaresi kapanınca bina yeniden Adana Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş.

Haberin Devamı

BİNADAKİ EŞYALAR ÇALINDI

Yurt binası boşaltılınca atıl hale geldi. Önce hırsızlar tarafından içindeki metal eşyaları çalındı. Uyuşturucu bağımlıları ve sarhoşlar tarafından kullanılmaya başlanınca yurt onların resmen yaşam alanı haline geldi. Korku saçan bu yurt için bir an önce çözüm bekliyoruz. Kızılay’a ve Kocatepe Camisi’ne yakın olan bir yer. Burayı mesken tutan kişiler kış aylarında gece ısınmak için ateş yakıyorlar. Çevre sakinleri ve esnaf binada yaşanan sıkıntılardan dolayı bıkmış durumdalar. Binanın yakınında kız öğrenci yurtları var.

HER AN OLAY YAŞANABİLİR

Öğrenciler bu binanın önünden geçerken tedirginlik yaşıyor, akşam belli bir saatten sonra kimse buradan geçmek istemiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü de buradaki asayiş problemini biliyor. Her an bir vaka yaşanabilir.”

YOL KESİP PARA İSTİYORLAR

Terk edilmiş binanın, kendileri için tedirginlik oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinleri de “Bina önünden geçenlerin önünü kesip para istiyorlar. İlgililer bir an önce harekete geçip bu bina için bir çözüm bulsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!