Bagfaş’ın Yeni Fabrikalarında Deneme Üretimi Başladı

Güncelleme Tarihi:

Bagfaş’ın Yeni Fabrikalarında Deneme Üretimi Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 16:55

Bağfaş, yeni fabrikalarında deneme üretimlerine başladı.

2013 yılı Mart ayında uluslar arası katılımla gerçekleştirilen büyük bir temel atma töreniyle yatırımına başlanan Türkiye’nin ilk Granül Stabilize Amonyum Nitrat (AN) ve Granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) kimyevi gübre fabrikası yatırımlarından Bagfaş Granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) Fabrikası’nda deneme üretimi başladı.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yatırımı tamamlanan tesislerin ilave yardımcı ünitelerle beraber toplam yatırım tutarının 250 milyon ABD doları olduğu, yüzde 85’i Almanya’dan üç yılı ödemesiz 13 yıl vadeli, yüzde 3.02 sabit faizli kredi ile finanse edildiği öğrenildi. Kredi kuruluşuna; ipotek, yerli banka teminat mektubu veya başka bir garanti verilmedi. Bu da Türkiye’ye ve Bagfaş’a olan güveni teyit ediyor. Hayata geçirilmekte olan CAN-AN projesinin Türkiye’de son 40 yılda gübre sektörüne yapılan en büyük yatırım olduğunu vurgulayan YK Başkanı Y.Kemal Gençer, “Yeni fabrikaların hizmete girmesiyle BAGFAŞ, aynı sahada hem Fosfatlı hem Nitratlı kimyevi gübre üreten Türkiye’nin tek, dünyanın ise nadir fabrikalarından biri haline gelmiştir. Bir süre önce de yeni fabrikamızın CAN ürünü için dünyanın en büyük kuruluşu Transammonia Firması ile 200 bin ton, Alman BayWa AG ile de 170 bin ton ihracat taahhüt anlaşması imzalamıştık” dedi.
Y. Kemal Gençer, konuşmasını, “Ailede ikinci kuşak kimyacı olarak, en büyük mutluluğum, devreye giren yeni fabrikalarımızda kimyanın dört önemli asitinden üçünü, yüz binlerce ton üretiyor olmamızdır. Bundan büyük memnuniyet duymaktayım” diye tamamladı.
Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) 1969-1970 yıllarında ülkenin artan kimyevi gübre ihtiyacını gören Etibank Boraks ve Asit borik fabrikaları kurucusu genç bir mühendis Recep Gençer’in önderliğinde, yöre çiftçi ve iş adamları tarafından kuruldu. Sektörünün öncü ve yenilikçi firması olan BAGFAŞ, kurulduğu günden bugüne kadar ‘Türk çiftçisine en kaliteli gübreyi, en uygun fiyatla sunma’ ilkesinden taviz vermeden hizmet veriyor. Hisseleri BIST’te halka açık işlem gören BAGFAŞ; Türkiye ve dünyada sektörel birçok ilke imza attı. 600’ü aşkın bayisiyle ülke çapında sektörde fiyat belirleyicisi konumunda. Mevcut beş fabrikaya ek olarak 2015 yılında iki yeni fabrikası liman, konveyör sistemi, depolama ünitesi daha devreye girdi. Bagfaş yeni fabrikaların hizmete girmesiyle birlikte kimya sanayinin dört asidinden üçünü; fosfatlı, kükürtlü ve nitratlı kimyevi gübrelerin tümünü üreten dünyanın sayılı entegre tesislerinden biri haline geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!