Bağcılarlı engelli sanatçılardan karma sergi

Güncelleme Tarihi:

Bağcılarlı engelli sanatçılardan karma sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 12:28

Bağcılarlı engelli sanatçılardan karma sergi

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA)- BAĞCILAR Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin fotoğraf, tasarım ve seramik çalışmalarından oluşan ‘Sanat Birlikte Daha Güzel Karma Sergisi’nin açılışı törenle yapıldı. Birbirinden ilginç fotoğraf ve seramik çalışmalarının yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, Engelliler Haftası nedeniyle etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Hayatı Çek” sloganıyla düzenlenen Engelsiz Fotoğraflar Atölyesi’nde ünlü fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven fotoğraf, ressam ve seramik sanatçısı Güneş Acur seramik ve ressam, Nadir Baylan resim ve tasarım dersi alan engelli kursiyerlerin eserlerinden oluşan Sanat Birlikte Daha Güzel Karma Sergisi törenle açıldı.

“500 CİVARINDA ENGELLİ KARDEŞİMİZ İŞE YERLEŞTİ”

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle 36 branşta eğitim verdiklerini hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelliler Sarayımızdan bugüne kadar toplamda 11 bin civarında engelli kardeşimiz ve yakını hizmet aldı. 500 civarında engelli kardeşimiz işe yerleşti. Şu an bin 500 civarında kardeşimiz kurslardan istifade ediyor. Ayrıca konuşma bozukluğu olan kardeşlerimiz için açtığımız Kekeme Kursu da büyük ilgi görüyor. Şu ana kadar bin 500’ü aşkın kardeşimiz konuşma sağlığına kavuştu” dedi. 

“ENGELLİLER SARAYI’IN PARÇASI OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM”

Engelliler Sarayı’nın bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Seven, “Engelli arkadaşlarımızın sosyal hayata katılımına katkı sağlamak üzere yapılacak birçok çalışmada bir arada olmayı diliyorum” dedi.

ENGELLİ KURSİYERLERDEN HİP HOP VE RİTM ŞOV

Programda ayrıca Engelli Hip Hop ve Ritm Grubu’nun gösterisi de bolca alkış topladı. Programa çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, engelli kursiyerler ve yakınları katıldı.  

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!