Bağcılar'da 'Engelsiz Dünya Kongresi' düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Bağcılarda Engelsiz Dünya Kongresi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 15:50

Bağcılar'da 'Engelsiz Dünya Kongresi' düzenlendi

Haberin Devamı

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA)- BAĞCILAR Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen 'Engelsiz Dünya Kongresi' törenle başladı. Yurt dışından ve yurt içinden toplam 80 konuşmacının katıldığı Kongre’de ayrıca ‘Engelsiz Dünya Çalıştayı’ düzenlendi.

Hükümetin aldığı kararlarla Türkiye’de son yıllarda engellilere yönelik önemli hizmetler sunulduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,"Hayat mücadelesi ve her türlü zorluğa rağmen yaşama olan bağlılıklarıyla ufacık sıkıntıları dağ gibi büyüten bizler engellilerin yaşadıklarını eğer hissetmiyorsak ve göremiyorsak hayatımızın da bir anlamı olmadığına inanıyorum. Bizim engellilere bakış açımız yardım etmekten çok kendi ayakları üzerinde durmalarına kattı sağlamaktır. 2011 yılında hizmete sunduğumuz Engelliler Sarayı’ndan 37 değişik branşta kurs veriyoruz. Kekemelik kursundan faydalanan bin 500 kursiyer sağlığına kavuştu" dedi.

“ENGELLİ KURSİYERLER ALKIŞ TOPLADI”

Engelliler Sarayı kursiyerlerinin sundukları Kafkas Halk Dansları ile halk oyunları gösterisi alkış topladı. Kursiyerler, ritmik hareketleriyle davetlilerin takdirini topladı. Ayrıca 10 Aralık 2016’da da tanınmış isimlere, Engelsiz Dünya Ödülleri verilecek.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!