Bağcılar’da Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar’da Çocuk Kitapları Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 14:17

Bağcılar’da Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

Haberin Devamı

Erdinç YILDIRIM-Cemal KÖYÜK /İSTANBUL(DHA) BAĞCILAR’da “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ve “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle 15-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı törenle hizmete açıldı. Mazlum coğrafyada zulmün ortasında hep çocukları görüyoruz diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Çocuk yaşta savaşın içinde yaşayan veya zulüm gören çocuklarımız da düzenleyeceğimiz panelde yaşadıklarını anlatarak dünyanın dikkatini ülkelerine çekecek" dedi.

Çocuk Kitap Fuarı’nın resmi açılışı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle yapıldı. Açılışta daha sonra, Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı.

"ZULMÜN ORTASINDA HEP ÇOCUKLARI GÖRÜYORUZ"

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla kütüphaneler inşa ederek hizmete sunduklarını da ifade eden Çağırıcı, “Çocuk Kitapları Fuarımız önemli bir etkinlik olacak. Sosyal,kültürel ve eğitici programlar sunacağız. Mazlum coğrafyada zulmün ortasında hep çocukları görüyoruz. Özellikle çocuk yaşta savaşın içinde yaşayan veya zulüm gören çocuklarımız da düzenleyeceğimiz panelde yaşadıklarını anlatarak dünyanın dikkatini ülkelerine çekecek” dedi.

BİRİKTİRDİKLERİ PARALARLA KİTAP ALDILAR

Çocuk Kitapları Fuarı'na katılan öğrenciler kumbaralarına biriktirdikleri paralarla kitap aldıklarını belirtiler. Yapılan etkinliğin çok güzel olduğunu ve her zaman yapılması gerektiğini söylediler.

YAZARLAR MİNİK OKUYUCULARI İÇİN KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Çocuk Kitapları Fuarı İmza Günleri’nde ise yazarlar Aziz Erdoğan, İlhami Ateş, Melih Tuğtağ, Zeynep Sevda Paksu, Serkan Ekmen, Göksal Aslan, Suat Karadağ, Şenol Yanık, Tarık Uslu, Hayrettin Ekmen, Nevin Alan, Mevlana İ.Zengin ile Demirhan Kadıoğlu minik okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

Etkinliğin son gününde ise toprakları işgal altında olan, zulüm gören coğrafyalarda yaşayan Filistinli, Suriyeli, Doğu Türkistanlı ve Afrikalı çocuklar, 'Çocuk Olmak Hakkım' konulu panelde yaşadıkları yokluk ve sıkıntılar ile yapılan zulümleri anlatacak.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!