Bağcılar'da 400 kadın kursiyer sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Bağcılarda 400 kadın kursiyer sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 11:59

Bağcılar'da 400 kadın kursiyer sertifikalarını aldı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA)-BAĞCILAR Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin 400 kursiyeri sertifikalarına kavuştu. Törende konuşan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) İstanbul İkitelli Bölge Müdürü Özay Cebeci, dünya çapındaki çok uluslu şirketlerin ülke ekonomilerinin üzerinde ekonomileri olduğuna dikkat çekerek, “Dünyaya kahve satan zincirler var. Oysa bizim kültürümüze özgü kahvemiz ne kadar leziz. Hamburger ve pizza, köftemizin, Giresun pidemizin eline su dökebilir mi?”dedi.

"SEN PEKMEZİ İYİ YAP, SİNEK BAĞDAT’TAN GELİR"

Belediyelerin, İŞKUR müdürlüklerinin girişimcilik çalışmasına destek verdiğini dile getiren Cebeci, “Değerlerimizi doğru ticarileştirme ve pazarlamak zorundayız. Pazarlamayı ihmal etmemeliyiz. Daima müşterileriniz arzu ve taleplerini kontrol eden bakış açısıyla güzel işletmeler kuralım. Unutmayınız ki, hangi ölçekte işletme kurarsanız kurun işletmelerinizde pazarlama odaklı bakış açısıyla daima dinamik yapı kurmayı ihmal etmeyin. Türkiye olarak en kaliteli ürünleri üretebiliyoruz. ‘Sen pekmezi iyi yap, sinek Bağdat’tan gelir’, diye bir ifade var. Bu söz artık eskide kaldı. Türkiye olarak tekstilin en kalitelisini üretiyoruz. Dünyayı giydiriyoruz, büyük markalara üretim yapıyoruz. İşletmenin büyüklüğü önemli değil. Temel ilkemiz kalite ama mutlaka müşterinin arzu ve isteklerini ilk sıraya oturtmalıyız. Talepleri yönlendiren pazarlara odaklı çalışma ve politika üretmeliyiz.”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 50’den fazla branşta meslek edindirme eğitimleri verdiklerini ve yaklaşık 2 bin kadın kursiyerin meslek eğitimi aldığını belirtti. Çağırıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“5 Ekim 2016’da İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğümüz projeyle açılan kursa 133 kursiyer katıldı ve bu kişiler hala eğitim almaya devam ediyor. 2011-2016 yılları arasında İŞKUR ile açtığımız 43 kursa, 796 kursiyer katılırken, 774 kursiyer mezun oldu. 2016-2017 yeni dönemde açtığımız 6 kurs ile toplam 49 kursa, 929 kursiyer katıldı.”

İŞKUR Başakşehir Hizmet Merkezi Müdürü Köksal Tanış ise 2016’da Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile toplam 540 kişilik sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Tanış, “Bu eğitime katılanların 445 kişi eğitimini tamamladı. Sertifika almaya hak kazandı” dedi.

Programın sonunda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!