Bağcılar’da 22 okul depreme karşı yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar’da 22 okul depreme karşı yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 17:15

Bağcılar’da 22 okul depreme karşı yenilendi

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- BAĞCILAR'DA, son 6 yılda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 22 okul yıkılıp yerlerine yenileri inşa edildi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Bağcılar'da, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağcılar Belediyesi ve hayırseverlerin işbirliğiyle 3'ü bu sene olmak üzere son 6 yılda toplam 22 okul yeniden ilçeye kazandırıldı. 12 okulun inşaatı devam ederken bir okulun yapımı ise ihale aşamasında bulunuyor.

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 110’u devlet 54’ü özel olmak üzere 164 okulda143 bin 230 öğrencinin eğitim göreceği Bağcılar’da hazırlıklar tamamlandı. Bağcılar'da en çok önem verilen konu ise okulların güçlendirilmesi oldu.

 “ÖĞRENCİLERİMİZ GÜVEN İÇİNDE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDECEK”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Deprem Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeği. Bu kapsamda okullarımızı depremlere dayanıklı hale getiriyoruz. Artık Bağcılar’da eski ve depreme dayanıksız okul kalmayacak. Öğrencilerimiz yeniden inşa ettiğimiz güçlü okullarımızda güven içinde eğitimlerine devam edecek. Okul sayımız da her geçen gün artıyor. Şu anda 12 okulun inşaatı devam ediyor. Okul sayısındaki artışla beraber en kısa sürede tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

OKULLAR TEMİZLENİP, İLAÇLANDI

Öte yandan Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmesi amacıyla 110 devlet okulunda başta sınıflar, laboratuvarlar ve öğretmen odaları olmak üzere baştan aşağı temizlik yapıldı. Okullarda temizliğin ardından ilaçlama işlemi de yapıldı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!