Bağcılar Belediyesi'nden Nusaybin'de iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar Belediyesinden Nusaybinde iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 09:28

Bağcılar Belediyesi'nden Nusaybin'de iftar yemeği

Haberin Devamı

Ahmet AKKUŞ/ NUSAYBİN(Mardin), (DHA)- İSTANBUL'daki Bağcılar Belediyesi, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 5 bin kişiye iftar verdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın 750 bin nüfusuyla İstanbul'un büyük ilçelerinden biri olduğunu hatırlatarak, "Mevcut nüfusun içerisinde Anadolu'nun tüm renklerini barındırdığı gibi Mardinli, Nusaybinli hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. 40 yıla aşkın birlikte bir dostluğumuz ve kardeşliğimiz var" dedi.
Bağcılar Belediyesi, Nusaybin Belediyesi ile birlikte ilçedeki tarihi Zeynel Abidin Camii'nde iftar programı düzenledi. İftar programına, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Bağcılar Ak Parti İlçe Başkanı İzmet Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen, Bağcılar ve Nusaybin'deki Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İftar öncesi Kaymakam Baysal ve Başkan Çağırıcı, iftara gelenlerle bir süre sohbet etti. Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, iftara katılan çocuklarla yakından ilgilendi. İftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Nusaybinlilerle iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
"Bağcılar, 750 bin nüfusuyla İstanbul'un büyük ilçelerinden biridir. Mevcut nüfus içerisinde Anadolu'nun tüm renklerini barındırdığı gibi Mardinli, Nusaybinli hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. 40 yıla aşkın birlikte bir dostluk ve kardeşliğimiz var. Memleketlerimiz birbirine uzak olsa bile aynı coğrafyanın gülü, aynı kültüre ve inanca sahip olarak ne kadar Giresunlu, İstanbullu isek o kadar Mardinli, o kadar da Nusaybinliyiz. Bunu canı gönülden söylüyoruz. Günü birlik veya ilk defa Nusaybin'de değiliz."
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal ise, iftar programı için Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Kaymakam Baysal, "Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayında iftar sofralarını paylaşmak hem dinimizin bir gereği, hem toplumsal hayatımızda birbirimizin derdinden anlamanın birbirimize hem hal olmanın bir gerekliliğidir. Ne mutlu ki Nusaybin'de böyle bir iftar gecesinde hep birlikteyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!