Bafra'da Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali

Güncelleme Tarihi:

Bafrada Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 13:22

Bafra'da Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali

Haberin Devamı

Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),(DHA) - SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde 20 - 23 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali" hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Bafra Kapıkaya Mahallesi'nde, Bafra Belediyesi ve Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Uluslararası “Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali" hakkında Bafra Öğretmenevi'nde yapılan basın toplantısında bilgiler verildi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kulüp Başkanı Burhan Apaydın, Festival Sözcüsü Yazar-Yönetmen Fedai Çakır ve festival komitesinin katıldığı basın toplantısında, bu sene ilki yapılan festivale yurt içi ve yurt dışından ilginin yoğun olduğu ve taleplerin karşılanmaya çalışıldığı söylendi.
Samsun Valiliği, Samsun Büyük Şehir Belediyesi, Bafra Kaymakamlığı’nın desteklediği festivale yurt dışından katılan yamaç paraşütü pilotları Acro gösteri uçuşları yapacaklar. İran ve Türkiye adına Artossh Gofoorian 4000 metreden “Infinity tumbling” (Sonsuz Takla) atlayışı yaparak Avrupa ve Türkiye rekorunu kırmayı deneyecek.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Türkiye’de birçok festival yapılıyor. Ancak Bafra’da bu sene ilki yapılacak olan Kapıkaya Fest’in, içerik anlamında extreme doğa sporlarının birlikte yapılacağı ilk festival olacağının altını çizen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu yıl kendi imkânlarımızla bir başlangıç olsun diye çıktığımız festival maceramızın, başta yurt dışından çok fazla ilgi görmesi, taleplerin art arda gelmesi ile festival çalışmamız kendi kendine büyümüş ve uluslararası boyutlara ulaşmıştır. Sayın Samsun Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın destekleri ile bu güzel organizasyon daha da büyümüştür. Samsun ve ülkemiz adına bu güzel gelişmelere karşı Bafra olarak kayıtsız kalamadık. Yurt içinden, yurt dışından katılacak olan misafirlerimiz 4 gün boyunca macera ve adrenalin dolu günler yaşayacaklar" dedi.
Kapıkaya Fest’in bu sene Samsun’da yapılacak olan İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarını tamamlayıcı olacağını belirten Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarına gelen sporcular aileleri ile birlikte geliyorlar ve yarışma dışında eğlenecek, zaman geçirecek aktiviteler arıyorlar. Bu ailelerin bu taleplerini Kapıkaya Fest karşılayacaktır. Ülkemizin ve Samsun’un uluslararası mecrada tanıtımına büyük katkısı olacak olan İşitme Engelliler (Deaflympics) olimpiyatlarına Bafra olarak biz de katkı vermiş olcağız.” dedi.
Samsun’un ve Türkiye’nin içerik olarak ilk olma özelliği taşıyan Kapıkaya Fest’de Kamp alanı, yemek, tepe ve tepeye ulaşımlar tamamen ücretsiz olacak. Muhteşem Karadeniz manzarasında uçuş, Trekking, Foto Safari, Kano, Balık tutma yarışı, Yazlık sinema,  Kuş Cenneti, Bafra barınağına ziyaret ve bölge gezileri, kamp ateşi etrafında müzik eşliğinde gecelemeler gibi eğlenceler de festivalin içerikleri arasında yer alacak.
Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Başkanı Burhan Apaydın ise “Kulüp olarak bu güne kadar birçok işlere imza attık. Bafra için uluslararası bir festivalin içinde olmaktan, Bafra ve Samsun adına gurur duyuyoruz. Bir havacılık kulübü olarak uluslararası yamaç paraşütü pilotlarıyla Türk pilotlarının gökyüzünde bir ortamda uçması havacılık adına önemli bir adım olacaktır. 2018 yılında dünya genelinde Akrobasi uçuşları yapan pilotlar buradan uçmak için sıraya gireceklerdir” dedi.
Festival Sözcüsü Yazar-Yönetmen Fedai Çakır da, “2016 yılında Bafra’da çekimlerini yaptığım “Sokak Köpekleri Bal ile Betty” sinema filminin de bazı sahnelerinin çekildiği bu doğa harikası Kapıkaya köyünün tanınması, yerli ve yabancı turist çekmesi anlamında Kapıkaya Fest bir milat olacaktır” diye konuştu.
İspanya, Avusturya, İtalya, İran, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Kuveyt ve Katar’dan pilotların akrobasi uçuşu için müracaat ettiğini söyleyen Çakır; “Yurt dışından sadece pilotlar değil fotoğraf sanatçıları, gazeteciler, televizyoncular da festivali izlemek için müracaatlarda bulundular. Bunları imkânlar verdiği ölçüde karşılama yoluna gittik. Samsun’un tanıtımı için bu önemli bir gelişmedir. Bu insanlar kendi ülkelerine döndüğünde ülkemizin gönüllü turizm elçisi olacaktır. Acro pilotlarının sosyal medyada paylaşacağı video ve fotoğrafların Samsun’un tanıtımında çok büyük etkisi olacaktır” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!