Bafra’da Yem Bitkisi Tohumu Dağımı

Güncelleme Tarihi:

Bafra’da Yem Bitkisi Tohumu Dağımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 17:08

BAFRA'DA YEM BİTKİSİ DAĞITIMI YAPILDI(AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

Samsun’un Bafra ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği’ne kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı.
Eski Bafra Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen dağıtım törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Metin, birliklere kayıtlı üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, "Büyükşehir Belediyesi ile Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ‘Hijyen sütün alt yapı tesisi’ projesi kapsamında 1 milyon 500 bin TL alınmış ve 2 yıllık planlama ile süt üreticisi birliklerinin bakım onarımlarının yapılması ve yer temini sağlanması, süt tankları alınması jeneratör multi fonksiyonlu süt ölçüm cihazı gibi giderlerin karşılanması planlanmıştır. 2015 yılı yatırım 450 bin TL olarak gerçekleştirilmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bafra İlçe Müdürlüğü ortaklaşa yürütülerek ‘Ceviz Bahçesi Projesi’ kapsamında 2 bin 500 dekar alanda 50 çiftçiye ceviz fidanı desteklemesi yapılacak. Kışlık enginar yetiştiriciliğinin ilk defa yapılması sağlanacak deneme çalışmalarına 50 dekar alanda başlanacak olup yaygınlaştırılması çalışmalarına önem verilecek. Samsun ili ve İlçeleri Kırmızı et üreticileri birliği ve Asarcık, Tekkeköy, Havza, Ladik, Kavak, Vezirköprü İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerine tohumluk dağıtımı yapılacak. Toplam 24 bin kilogram yaklaşık 2 bin 650 dekar alanın ekiminde kullanılacak. Tohum dağıtımının daha fazla çiftçinin istifade edebilmesi için 10 dekar alanda sınırlandırılmıştır. Samsun Büyükşehir kaynaklı Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme projesi kapsamında da Bafra’da 50 üreticiye destek verilecek” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılan dağıtımın sembolik olduğunu belirterek, “Amacımız kırsal kalkınmayı, köy ekonomisini, rençperliği teşvik etmek. Rençperliği teşvik edersek bu insanlarımızın köye tutunmasını sağlar, köydeki üretimi geliştiririz. Üreticimize daima desteklerimiz sürecek" diye konuştu.
Samsun Valisi İbrahim Şahin de konuşmasında yapılan desteklerin sembolik olarak görülebileceğini ama işi büyütecek olanların çiftçiler olacağını ifade etti.
Daha sonra Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği’ne kayıtlı üreticilere yem bitkileri tohumu dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!