Badmintoncular Londra yolunda ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

Badmintoncular Londra yolunda ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 12:29

Türk badmintoncular Uganda'da 2-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen olimpiyat eleme puan turnuvasında gümüş ve bronz madalya kazandı.

Uganda'da 2-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen turnuvada EGO Spor'un sporcularından Özge Bayrak, Uganda, Nijerya, Slovakya ve ABD'li rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde dünya sıralamasında 44. sırada bulunan ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan İsveçli Jeanine Cicognini ile yaptığı maçta gözüne top gelince maça devam edemedi ve ikincilikte kaldı. Özge Bayrak aldığı bu dereceyle 2130 puan alarak genel klasmanda 62'nci sıraya kadar yükseldi.

EGO Spor'dan Neslihan Yiğit de iki Ugandalı ve bir Portekizli rakiplerini geçerek turnuvanın 1 numaralı seri başı Jeanine Cicognini'ye yarı finalde yenilerek elendi. Tek bayanlarda 3'üncü olan Yiğit 1750 puanda kaldı ve genel klasmanda 75'inciliğe kadar yükseldi.

Çift bayanlarda ise Özge Bayrak-Neslihan Yiğit ikilisi finale kadar yükseldi. İkili, Bayrak'ın gözündeki sorunu nedeniyle maça çıkamayınca ikincilikle yetindi.

Tek erkeklerde Murat Şen ise sakatlığından dolayı Ugandalı rakibine ilk turda yenilerek dünya sıralamasında 100. sıradaki yerini korudu.

Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatlarına katılabilmek için sporcuları olimpiyatlara puan veren turnuvalara gönderdiklerini söyledi.

“Artık uzatmaları oynuyoruz” diyen Özmekik, şunları kaydetti:
“Geriye 8 olimpiyat eleme müsabakası kalmasına rağmen Özge Bayrak'ın iki turnuvada daha iyi puana ihtiyacı var. Daha sonra da rakiplerini takip edeceğiz. Şu an için herhangi bir problemimiz yok. Neslihan Yiğit ise şu an kötü puanlarını iyi puanlarla değiştiriyor. Neslihan ile Özge arasında tatlı bir rekabet var. 3 Mayıs'ta hangisi dünya sıralamasında daha yukarıda olursa o sporcumuz Londra'ya gidecek. Londra Olimpiyatlarına iki sporcumuzdan birini göndereceğimize inanıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!