Baden-Württemberg’ten gençlere Türkçe mesaj:

Güncelleme Tarihi:

Baden-Württemberg’ten gençlere Türkçe mesaj:
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 10:12

Almanya’nın en büyük eyaletlerinden Baden Württemberg’in Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, gençlere ve ailelere yönelik Türkçe meslek eğitimi bilgilendirme kampanyası başlattı. Kampanyada, Türkçe, “Kendine güven, meslek öğren! Baden Württenberg’in sana ihtiyacı var!“ sloganı kullanılıyor.

Haberin Devamı

Kampanya için www.meslek-bw. de adıyla Türkçe-Almanca internet sitesi hazırlandı. “Meslek eğitimi diyarı Baden-Württenberg’e hoş geldiniz!“ sözleriyle açılan internet sitesinin girişinde Eyalet Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmidt’le, Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Akşen, gençlere meslek eğitiminde başarı diliyor.

Baden-Württemberg’ten gençlere Türkçe mesaj:
Kolay, anlaşılır bir içerikle ve özenli bir Türkçeyle hazırlanan www.meslek-bw.de sitesinde, çeşitli sektörlerdeki 330 farklı meslek, her boyutuyla tanıtılıyor.

Sitede, meslek seçimi konusunda kararını verememiş olan gençlerin kendileri için en uygun meslekleri belirlemesine ya da tercihlerinin kendilerine uygun olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı olacak özel bilgi alanları, başvurularla ilgili ayrıntılı bilgiler ve tavsiyeler başta olmak üzere, konuyla ilgili gerekli tüm bilgiler yer alıyor.

Ayrıca anne-babalar için özel bilgi bölümü, Türkçe bilen meslek eğitimi danışmanlarına ulaşabilmeyi sağlayan bir eyalet haritası da yer alıyor.

GELECEK ŞİMDİ BAŞLIYOR

“Haydi sevgili gençler, gelecek şimdi başlı-yor!” sloganı altındaki bilgilendirme kampanyasında, meslek eğitimi görmüş kalifiye elemanlar arasında işsiz kalma oranının çok düşük olduğu hatırlatılarak şu bilgilere yer veriliyor:

“Meslek eğitiminin ilk gününden itibaren kendi paranızı kazanır, sonunda da size birçok imkan sağlayacak geçerli bir meslek diploması sahibi olursunuz. Çünkü tamamlanmış bir meslek eğitimi sizlere mesleklerinizi ilerletme ve geliştirme için bütün kapıları açacaktır. Ayrıca meslek eğitimini bitirdikten sonra, ileride yüksek öğrenim yapmanız da mümkün.”

Baden-Württemberg’ten gençlere Türkçe mesaj:


Kampanya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın öncülünde, iş ve işçi bulma kurumu, işçi sendikaları ve işveren örgütlerinin katılımıyla oluşturulan Meslek Eğitimi İttifakı (Ausbildungsbündnis) tarafından destekleniyor.

Baden-Württemberg’ten gençlere Türkçe mesaj:


Kampanya ile ilgili açıklamada 2016-17 eğitim yılında mesleki eğitim verecek olan kuruluşların başvuru sürecinin hızla devam ettiği hatırlatılıyor ve “Arzu edilen meslek eğitim yerini bulmak o kadar da kolay değil. Bu nedenle zaman kaybetmeden meslek eğitimi için başvurularınızı yapmaya başlayın!” deniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!