Bademli Barajı’nda doluluk yüzde 100

Güncelleme Tarihi:

Bademli Barajı’nda doluluk yüzde 100
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 16:39

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki yapılan Bademli Barajı su tutu. Yüzde yüzlük doluluğun sağlandığı baraj sayesinde, 1000 hektar alanın sulanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bademli Barajı’nda doluluk yüzde 100

Pirinççi Çayı üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa ettirilen Bademli Barajı’nda bu yıl su tutuldu. 5 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip barajdaki doluluğun şuan yüzde 100’e ulaştığı belirtildi. AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, belediye daire müdürleriyle barajda inceleme yaptı.

Ardından açıklama yapan Başkan Badem, "Biz yola çıktığımızda Küçük Menderes havzasında sulanmamış arazi kalmayacak demiştik. 2004’te bunu söylediğimizde yedi baraj ve 10 üzerinde göletle yola çıktığımızı belirtmiştik. Tek tek sözlerimizi yerine getiriyoruz. Birincisi Beydağ’da, ikincisi Bademli’de Ödemiş’tekileri sıralarsak Aktaş ve Rahman’larla dört baraj inşa edilmeye başlandı. Diğer taraftan Ergenli, Uladı ve Zeytin ova barajıyla 7 tane baraj çalışması bitmek üzere. İşte bu zincir böyle bir zincir. İnşallah bu çalışmaların sonunda, Küçük Menderes Bölgesinde, sulanmamış arazi kalmayacaktır. 10 tane göletle birlikte mümbit ovalar bundan sonra, 250 metreden su çekerek değil, baraj suyuyla sulanacak. Bu araziler çok kısa bir zamanda su verilebilir bir hale gelecektir. Bu sezon bu bölgedeki 1000 hektar arazi suyla buluşacaktır. Bu da üreticimizin daha fazla ürün alması ve daha fazla para kazanması anlamına gelmektedir’ dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!