‘Badem göz’ estetiği

Artık yorgun görünümlü bakışlara son... Yüze yorgun ve üzgün bir ifade katan düşük gözleri “badem göz estetiği”yle yeniden canlandırmak ve gençleştirmek mümkün. Üstelik sonrasında gözün dış köşesini yukarıda göstermek için makyaj yapmaya da gerek kalmayacak.

Gözün aşağı doğru sarkan dış kenarını bilimsel “güzel göz” tarifine uygun bir şekilde yukarı doğru kaldırmak mümkün, hem de 30 dakikalık mini bir operasyonla... Doç. Dr. Türkaslan’a “badem göz” estetiğini sorduk.

Bu estetiği yaptıran kişilerin hayatında ne gibi değişiklikler oluyor?
- Gözler ve bakışlar ifademizin en önemli belirleyicisi. Çünkü yüzümüzün merkezinde. ıletişim ve algının oluşmasında ön planda. Kadınlara istedikleri gibi yukarı doğru çekik göz yapısına sahip olma fırsatı veren badem göz estetiği, yapısı düşük olan gözlerdeki negatif ifadeyi ortadan kaldırıyor. Göz gençleşiyor, bakışlar canlanıyor. Bu durum, kişinin ruh haline de yansıyor; özel, sosyal ve iş hayatındaki motivasyonu artırıyor.

Operasyon nasıl gerçekleşiyor?
- Kişinin üst göz kapağında sarkma ve fazlalık varsa, öncelikle bu düzeltiliyor. Uygulama öncesinde kaş ve gözün dış kenarı için en uygun açı dijital ortamda fotoğraf üzerinde belirleniyor. Simülasyon çalışması sayesinde, işlemden önce kişi yeni göz yapısıni görebiliyor. Bu da karar sürecini kolaylaştırıyor. Güzel gözün bilimsel tarifi, dış kenarın iç kenara göre 4 derece daha yukarıda olmasıdır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen bu mini cerrahi müdahale sonrasında iz kalmıyor. Bu işlemle yorgun, karamsar, üzgün bakışlar düzeltiliyor.

Günlük yaşama hemen dönmek mümkün

* Operasyondan birkaç saat sonra hasta evine gidebiliyor.
* İşlem sonrası herhangi bir bandaj kullanılmıyor. Örneğin hafta sonu göz estetiği yaptıran kişi pazartesi hiçbir sorun yaşamadan işine başlayabiliyor.
* İkinci günden sonra yüz yıkanabiliyor, hatta makyaj yapılabiliyor.

EDİTÖRDEN...

Gözlerde kedi bakışı etkisi

Sekiz kat hacim sağlayan kolajen dolgulu maskara Maybelline Volume Express Colossal Cat Eyes, sarı leopar desenli paketi ile dikkat çekiyor. Gözlerde kedi etkisi yaratan ürün, pençe şeklindeki fırçası sayesinde en kısa kirpiklere bile ulaşarak hacimli ve uzun kirpiklere sahip olmanızı sağlıyor. Fiyatı 16.99 TL...

Saçlara sihirli dokunuş

Sağlıklı, doğal, parlak, canlı, havalı saçlara sahip olmak için artık çeşit çeşit kremlere, şampuanlara gerek yok. Saçlarının her daim bakımlı görünmesini isteyenler ama buna fazla vakit ayıramayanlar için Marrakesh sihirli formüller sunuyor. Saçı beslemek, şekil vermek ve mükemmel parlaklığa kavuşturmak için formüle edilen Marrakesh’in durulanmaya bakım kremi ve saç şekillendirici iksiri, yüzyıllar öncesinden gelen güzellik sırlarını günümüzün teknolojisi ile harmanlıyor. Fiyatı ise 78 TL.

Zarif erkeğin kokusu

Takım elbiseden esinlenerek yaratılmış mükemmel çizgilere sahip şişesiyle Lanvin Avantgarde, zarif ve güçlü kişiliğe sahip erkeğin pürfümü... Bu parfüm, ağaçsı, baharatsı ve oryantal kokusuyla çekiciliği yorumlarken doğallığa da vurgu yapıyor.

Yaşlanmaya karşı soya mucizesi

Çin’de kutsal kabul edilen beş bitki arasında yer alan soya, artık sadece hastalıkların tedavisinde değil güzellik sektöründe de kullanılıyor.

Hücre metabolizmasını hızlandırmak için gerekli besinlerden yana zengin soya proteinleri, cilt dokusunu besleyip güçlendiriyor. Yapısındaki vitamin, mineral ve antioksidanlar, cildin yeniden yapılanmasını destekliyor.
Yaşlandıkça yavaşlayan hücre metabolizmasını uyarıp harekete geçiren soya, aynı zamanda cildin kolajen üretimini ve hyalüronik asit seviyesini artırmaya yardımcı oluyor. Kendi ağırlığının birkaç katı kadar nemi hapsedebilen hyalüronik asit cildi derinlemesine nemlendirip derin kırışıklıkları doldururken, kolajen de cilde elastikiyet ve sıkılık sağlıyor.
Böylece cildin dayanıklılığı artıyor, yaşlanmaya bağlı çizgilerin oluşumu yavaşlıyor.

Kırışıklık ve lekelerle savaşıyor

Kırışıklarla hücre bazında savaşan soya proteinleri cilt bakımında kullanıldığında, kırışıklar gözle görülür biçimde azalıyor. Cilt yapısını sağlamlaştırıp uzun süreli sıkılık ve canlılık sağlayan soya, ton farklılığı ve yaşlılık lekelerinin yok olmasında da önemli rol oynuyor. Derinin en alt katmanlarına kadar etki ederek yenilenmesini desteklerken, cildin görünümünü de iyileştiriyor. Tüm bu etkileriyle soya, yaşlanma karşıtı bakım için ideal bir içerik oluşturuyor.

Geleceğin tıp bilimi kozmetiğin hizmetinde: Glikobiyoloji

21. yüzyılın en önemli ve yaygın hastalıklarını yok edecek yeni tedaviler geliştirmekte büyük umutlar vaat eden glikobiyoloji biliminden esinlenilerek yaratılan “glycanactif” molekülü, şimdi kozmetik sektörünün hizmetinde...

Geçtiğimiz birkaç yılda birçok araştırmaya konu olan glikobiyoloji, tıbbın geleceği açısından büyük umutların başlangıcı olarak tanımlanıyor. Ayrıca zamanın cilt üzerindeki değişken etkilerini ve yaşlanma işaretlerini anlamamıza, bu etkilere karşı savaşmamıza yardımcı olan yenilikçi bir bilim dalı.
100 seneyi aşkın bir araştırma döneminin meyvesi olan ve 7 Nobel Ödülü ile onaylanmış glikobiyoloji, geçtiğimiz 10 yılda bilim dünyasının geleceğinde önemli bir bilim dalı olarak ortaya çıktı.

Hayatın 3. kodu

Nobel ödüllü biyolog Francois Jacob’a göre, DNA ve proteinlere ek olarak, glikanlar, moleküler biyolojinin üçüncü boyutunu temsil ediyor. Peki glikan nedir? Glikanlar, cilt fonksiyonlarının üç anahtar aşamasında üst düzey rol oynuyor: Hücresel iletişim, cilt metabolizması, cilt mimarisi... Cilt kalitesini belirlemede önemli rolü bulunan glikanların üç ana fonksiyonu, cildin iletişimi, metabolizması ve yapısı hakkında, yeni bilgilere ulaşılmasını sağlıyor.

Cildin oluşumunu destekliyor

Hücre metabolizması yoluyla cildin işlevselliği açısında da çok önemli olan birçok molekülün sentezlenmesini sağlayan glikanlar, cilt metabolizmasını düzene koymaktan sorumlu. Ayrıca, glikanlar cildin oluşumuna katkıda bulunuyor ve cilt dokularının düzgün işleyebilmesini sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları