Bacınızın pansiyonu nasıl teftiş edildi

Enis BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Tatil dönüşü Antalya Beldibi'nden geçerken, aracın şöförü, ‘‘İşte Tansu Çiller'in pansiyonu’’ diye işaret etti. Aklımıza, ‘‘Hangi ülkenin başbakanı pansiyon işletir ki?’’ sorusu takıldı.

Ancak politikacı ve işadamı şapkalarını aynı anda taşımanın yarattığı ayrıcalığı bir kez daha hatırlamak için aynı pansiyonun teftiş belgesine göz atmak yeterli oldu.

***

TURİZM Bakanlığı İşletmeler Müdürlüğü'nün iki kontrolörü, Mesut Doğu (Başkontrolör) ile İsmail Aksel (Başkontrolör), Kemer Inn isimli pansiyona Refahyol hükümeti görevi devretmeden 9 gün önce teftişe gitti.

Teftiş raporuna göre;

1) Süs havuzunun arsa sınırına çekilmediği, proje dışı ahşap yeme-içme ünitesi oluşturulduğu,

2) Bodrum kattaki personel odalarının müşterilere kiralandığı,

3) Müşteri tuvaletinin yapılmadığı,

gibi eksiklere rastlandı.

Nitekim, raporun ‘‘Sonuç ve görüş’’ bölümünde, açıkça ‘‘...tesise ait pansiyon işletme belgesinin 2634 sayılı yasanın 34'üncü maddesinin (c) fıkrası gereği iptal edilmesi gerekmektedir’’ denildi.

Ama her nedense, bu görüş hemen takip eden paragrafta yumuşatıldı:

‘‘Ancak genel olarak temiz ve bakımlı olan tesisin durumunun yukarıda belirtilen hususlar da dikkate alınarak Belgelendirme Komisyonunca değerlendirilerek karara bağlanması uygun olacaktır...’’

Bacınızın pansiyonunda buldukları eksikler için topu Komisyon'a atan kontrolörlerin genel müdürü Necip Acar'dı. İsmi Susurluk raporuna geçen Acar daha sonra 23 bürokratla birlikte görevinden alındı.

***

HAZIR Bacı ve Turizm Bakanlığı arasındaki ilişkiden söz ederken, başka bir ihbarı daha gündeme getirelim.

Turizm Bakanlığı'nın Yukarı Ayrancı'da bulunan Turizm Eğitim Merkezi (TÜREM) Binası yaklaşık iki yıl önce apar topar boşaltıldı. Aynı bina daha sonra BTV isimli kanala tahsis edildi.

BTV- belki kablolu yayında izliyorsunuz- Bacı'ya muhalefet eden isimlere ağız dolusu sövgü yağdırmakla ünlenen bir kanal. Ama Tansu Çiller'i anarken saygıyla ‘‘Profesör Doktor’’ demeyi asla ihmal etmiyor.

Şimdi soruyoruz;

Bu kanala o binayı kim tahsis etti?

Bu işlem yasal mıdır?













Yazarın Tüm Yazıları