Bach tutkunları Ankara’da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Bach tutkunları Ankara’da buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:35

Kültür ve sanat camiasında dünyanın önde gelen şehirlerinin en prestijli etkinlikleri arasında yer alan Bach festivallerinin bir örneği, bu yıldan itibaren Ankara’da da düzenlenmeye başlanacak. “Bachfest Ankara” adıyla düzenlenen ve 14 Ocak’ta başlayarak yıl geneline yayılacak etkinlik takviminde, hemen her ay bir konser düzenlenmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara, bu yıldan itibaren dünya genelinde kültür ve sanat etkinlikleri içerisinde ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Bach festivaline ev sahipliği yapmaya başlayacak. Barok dönemin ünlü Alman bestecisi Johann Sebastian Bach konusunda uzmanlaşmış Sami Yenice, Bilge Küçükdoğan ve Hasan Keleşoğlu’nun girişimleriyle doğan “Bachfest Ankara”, bir taraftan Barok dönem müziği icracılarının saygın isimlerini, diğer taraftan da Türkiye’nin yanı sıra dünyadaki benzer örneklerinde görüldüğü gibi dünya genelinden Bach tutukunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Klasik festival anlayışından farklı olarak, etkinliklerin yıl geneline yayılacığı Bachfest Ankara, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda 14 Ocak Salı günü verilecek açılış konseriyle başlayacak.

Haberin Devamı

KIRKBY, SEIFER VE İZMİR BAROK

İddialı bir konser programıyla başlayacak festival açılışta, dünyada Barok dönem icralarıyla oldukça saygın bir yere sahip olan soprano Emma Kirkby ve Londra Barok Orkestrası’nın 1. kemancısı Ingrid Seifert ile Türkiye’nin Barok dönem enstrumanlarına sahip ilk ve tek topluluğu olan İzmir Barok sahneye çıkacak. Festivalin nisan ayına kadar belirlenmiş olan programında ise şubat ayı konserinde, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın yaylı çalgılar sanatçılarından oluşan Concerto Melante topluluğu, Bach’ın ilginç ve renkli bir çalışması olarak anılan “Müzikal Sunu”yu seslendirecek.

MART VE NİSANDA DA SÜRECEK

Bachfest Ankara, mart ve nisan aylarında da bugünkü viyolenselin atası olan, Barok dönem enstrümanı “viyola da gamba”nın dünyaca ünlü icracısı Hille Perl ile arp sanatçısı Catrin Finch’i dinleyicilerle buluşturacak. Festivalde, yıl içinde belirlenecek takvimle Ensemble Flautino, çelist Jan Vogler, klavsen sanatçısı Celine Frisch, Rusya’nın tanınmış Bach topluluğu, Bach Consort, Bach projeleriyle tanınan İstanbullu topluluk Alla Turca Kollektif ve Helsinki Barok Orkestrası da sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!