Babel geliyor

Güncelleme Tarihi:

Babel geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 17:30

Galatasaray, Liverpool'un gözden çıkardığı golcü ile büyük ölçüde anlaşmak üzere Babel sarı kırmızılı kulüpte kiralık oynayacak.

Haberin Devamı

Ryan Babel/ Video

Savunmadaki problemi Lucas Neill ile çözen Galatasaray, ikinci yıldızı da Premier Lig'den buldu. Sarı-kırmızılılar, Liverpool'da forma şansı bulamayan Ryan Babel'le de büyük ölçüde anlaştı. 2007'de Ajax'tan 14.5 milyon pound'a transfer olduğu Liverpool'da 2.5 sezonda 101 maçta forma giyen ve 17 gol kaydeden 23 yaşındaki futbolcu yaklaşık 10 milyon pound tutarındaki yüksek bonservis bedeli nedeniyle sezon sonuna kadar kiralık olarak alınacak.

RIJKAARD İSTİYOR

Sarı-kırmızılılar Hollandalı futbolcuyu sezon sonunda 8 milyon euro'ya renklerine bağlayabilecek. Babel, Liverpool'un Beşiktaş ile 6 Kasım 2007'de oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında iki gol atmıştı. 37 kez Hollanda Milli Takımı forması giyip 5 gol kaydeden Babel, ara transferde Beşiktaş'ın da gündemine gelmişti. Babel'in Galatasaray'ı Rijkaard ve Neeskens'in yanı sıra Liverpool'da birlikte forma giydiği Harry Kewell nedeniyle tercih ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

TWITTER MESAJI BABEL'İ YAKTI

Geçtiğimiz hafta sonu Liverpool'un Stoke City ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın kadrosuna alınmayan genç oyuncunun 'twitter' adlı sosyal paylaşım sitesine, "Hoca beni yine kadroya almadı. Bunun açıklaması yok" diye yazınca teknik direktör Rafael Benitez tarafından ipi çekilmişti. Bu gelişmenin ardından daha önce Ryan Babel'in isteğiyle Birmingham City'nin teklifini reddeden Liverpool, Galatasaray'ı geri çevirmedi.

Ryan Babel kimdir?

Tam adı: Ryan Miguel Guno Babel

Doğum tarihi: 19.12.1986

Boy: 1.85

Ülkesi: Surinam asıllı Hollandalı

Mevkisi: Orta saha, forvet

Oynadığı takımlar: Ajax (73 maçta 14 gol), Liverpool (67 maçta 9 gol), Hollanda Milli Takımı (37 maçta 5 gol)

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!